APERO: 2017 a fost cel mai bun an pentru proiectul Ghiseul.ro

APERO: 2017 a fost cel mai bun an pentru proiectul Ghiseul.ro

Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO) anunţă că 2017 a fost, istoric vorbind, cel mai bun an pentru proiectul Ghiseul.ro. Acest portal de plăţi este rezultatul parteneriatului dintre Agenția pentru Agenda Digitală a României (A.A.D.R.) şi APERO reprezentând un exemplu de bună colaborare între mediul public şi mediul privat prin care a fost pus la dispoziția contribuabililor primul sistem integral online pentru plata impozitelor şi taxelor cu acoperire națională.

La această oră, Ghiseul.ro este un sistem matur, pregătit sa faciliteze într-o manieră simplă, modernă şi sigură atât informarea cetățenilor cu privire la structura şi cuantumul impozitelor şi taxelor pe care le datorează statului, cât şi colectarea acestora, indiferent de beneficiarul lor (bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale sau bugetele locale)”, spune George Anghel (foto), directorul executiv al APERO.

Aşa cum rezultă din statisticile Asociaţiei, anul 2017 a adunat în termeni de volume tranzacţionate aproape 98 milioane de lei, ceea ce înseamnă mai mult decât toţi anii anteriori la un loc. Numărul de tranzacţii şi numarul de conturi au crescut substanţial, confirmând faptul că încrederea oamenilor în sistem este din ce în ce mai mare.

Referindu-se la cifre absolue, APERO precizează că volumele tranzacţionate de ANAF au reprezentat aproximativ 33 mil. lei, reprezentand 34% din totalul tranzacţionat. Sectorul 3 a rămas în continuare liderul incontestabil al instituţiilor locale, cu aproape 47.000 de utilizatori activi (din cele 68.000 de conturi eliberate), cu peste 9 mil. lei tranzactionaţi şi un număr de 37.000 de tranzacţii. La rândul său, sectorul 6 a înregistrat cea mai mare creştere în numărul de utilizatori în anul 2017, cu aproximativ 12.000 de conturi noi.

Creşterile înregistrate în anii anteriori ne spun că în primele 3 luni ale fiecărui an sistemul creşte cu 20% raportat la tot anul anterior. Dacă această realitate se va confirma şi anul acesta, numărul de utilizatori activi va creşte de la 260.000 la finalul anului 2017, până spre 380.000 la finalul lunii martie 2018. Conform cifrelor din anii anteriori, ne putem aştepta ca volumele tranzacţionate în primele 3 luni ale anului să ajungă la 70 – 80 milioane lei. Acest lucru ar înseamna o creştere de 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017″, subliniază George Anghel.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0