ARIR are un nou Consiliu Director, cu mandat de 2 ani

ARIR are un nou Consiliu Director, cu mandat de 2 ani

ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (IR), anunță schimbări în componența Consiliului Director (CD) ARIR. Membrii ARIR sunt printre cele mai mari companii din România, listate la Bursa de Valori București, cu obiectiv comun de implementare a celor mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă. Astfel, noua componență a Consiliul Director ARIR, ca urmare a votului membrilor fondatori și asociați, este următoarea:

  • Daniela Șerban, Președinte ARIR, MD VERTIK Group, reconfirmată de către Adunarea Generală, care va continua să coordoneze activitatea Asociației;
  • Ioan Șumandea, Vicepreședinte ARIR, Banca Transilvania, Șef Serviciu Guvernanță Corporativă și Piețe de Capital;
  • Liviu Vatavu, Vicepreședinte ARIR, Antibiotice, Director Direcția Juridică și Guvernanță Corporativă;
  • Monica Ivan, Membru CD ARIR, BRK Financial Group, Director General;
  • Adrian Tănase, Membru CD ARIR, Bursa de Valori București, Director General;
  • Tony Romani, Membru CD ARIR, co-fondator ARIR, Partener Invenio Partners.

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

„Comunitatea ARIR a crescut de la 12 membri la înființare până la aproape 40 în cei 5 ani, coagulați în activități strategice: de simplificare a reglementărilor, de îmbunătățire a prezentării companiilor listate în fața investitorilor și pieței de capital, de recunoaștere a celor mai buni profesioniști și companii în relația cu investitorii. În acest mandat vom continua promovarea agendei de priorități legislative și a pieței de capital, promovarea ARIR și a elitei de companii listate la bursă.”

Ioan Șumandea, Banca Transilvania, Vicepreședinte ARIR:

„ARIR reprezintă un partener de încredere al pieței de capital din România, angajat în promovarea bunelor practici în relația cu investitorii și în domeniul guvernanței corporative. În actualul context, accentuăm importanța unui cadru de reglementare care să sprijine companiile listate și să ofere flexibilitate în ceea ce privește obligațiile de raportare, astfel încât să aducă valoare investitorilor. Ne aflăm într-un dialog constant cu autoritățile atât la nivel local, cât și la nivel european, lucrând pentru simplificarea proceselor atât în ceea ce privește listarea, cât și raportarea, în vederea dezvoltării pieței de capital.”

Liviu Vatavu, Vicepreședinte ARIR, Antibiotice, Director Direcția Juridică și Guvernanță Corporativă:

„Mă alătur echipei ARIR cu gânduri bune și cu dorința de a sprijini organizația în acțiunile pe care le va avea în continuare.  Piața de capital din România își păstrează atractivitatea chiar și în condițiile delicate din punct de vedere economic ale ultimilor ani. O contribuție importantă în fluidizarea relației dintre societățile listate și autorități și-a adus-o ARIR, care a devenit în timp o voce echilibrată în peisajul pieței de capital și  îmi face o deosebită plăcere să mă alătur unei echipe performante.”

Mai multe informații despre noua conducere ARIR găsiți aici.

ARIR este promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations – IR) în România și susține că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanţă corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii companiile vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor. Mandatele Consiliului Director sunt pentru 2 ani, începând cu luna mai 2023.

Asociația Română pentru Relația cu Investitorii – ARIR a fost înființată la inițiativa Danielei Șerban în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica şi Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, MedLife, Romcarbon, Farmaceutica REMEDIA, Autonom, IMPACT Developer & Contractor, 2Performant, One United Properties, Transport Trade Services, Patria Bank, Connections Consult, BRD – Groupe Société Générale, Rompetrol și Agista ca Membri Asociați. INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Mazars și Marsh Broker de Asigurare – Reasigurare și Dentons au devenit Membri Afiliați.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0