Asirom susține programul de educație non formală “Școala de Vară la Sat”

Asirom susține programul de educație non formală “Școala de Vară la Sat”

Asirom Vienna Insurance Group, cea mai longevivă companie de asigurări din Romania, este partenerul Asociației Educația la Sat în cadrul celei de-a cincea ediții a programului de educație nonformală „Scoală de Vară la Sat”.
Programul are ca scop ajutorarea și instruirea elevilor analfabeți funcțional ori în risc de a părăsi timpuriu școala.
În cadrul proiectului, 40 de copii din comuna Coșteiu, județul Timiș, participă gratuit la școala de vară pentru a-și îmbunătăți performanța școlară. Elevii sunt copiii în risc de excluziune școlară, cărora acest program le oferă șansa de a-și exersa abilitățile de scris și citit, înțelegere a textelor și matematică, în încercarea de a-i pregăti pentru noul an școlar.

*Copiii reprezintă viitorul, iar rolul nostru este de a fi alături de ei pentru a-i sprijini și îndruma. Asirom s-a implicat constant în proiecte dedicate copiilor, fiind un susținător al accesului la educație și cultură, direcții pe care le dezvoltăm an de an în strategia noastră de
responsabilitate socială. De asemenea, am încurajat întotdeauna voluntariatul și avem un mare respect față de clienții, partenerii și colegii noștri care se implică pentru a ajuta comunitatea*, afirmă Cristian Ionescu, Președinte al Directoratului Asirom VIG.

Alături de un profesor și doi voluntari, copiii lucrează în grupe de câte 10 elevi și au parte de o poveste în fiecare zi care să îi

ajute să înțeleagă mai ușor lecțiile predate, primesc o gustare și transport de acasă până la școală. În program sunt incluse și excursii și activități practice, cum ar fi cercetarea insectelor în natură cu ajutorul unei lupe.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0