Asociația CFA România lansează ”Certificarea în investiții ESG” de la CFA Institute

Asociația CFA România lansează ”Certificarea în investiții ESG” de la CFA Institute

  • Noul program global de educație stabilește noi standarde, permițând analiștilor financiari și specialiștilor în investiții să analizeze și să integreze factorii ESG în deciziile de investiții.

Asociația CFA România, organizația locală a profesioniștilor în investiții, anunță lansarea unui nou program educațional al CFA Institute, „Certificarea în investiții ESG”. Acest program de educație reprezintă o nouă calificare globală pentru ESG în managementul investițiilor, și își propune să contribuie la integritatea piețelor financiare, prin furnizarea cunoștințelor și abilităților necesare profesioniștilor în investiții pentru a integra factori de mediu, sociali și de guvernanță (ESG), în procesul investițional.

La nivel mondial, conform unui studiu al CFA Institute, 76% din investitorii instituționali și 69% din investitorii individuali se declara interesați de standardele ESG. Astfel, ”Certificarea în investiții ESG” este concepută pentru a permite industriei să evolueze, punând practicile de sustenabilitate în rol central în decizia de investiții. Cu ajutorul acestei certificări, profesioniștii în investiții vor învață cum să analizeze și să integreze factorii ESG în deciziile de investiții. Certificarea este de asemenea potrivită și pentru cei care doresc să își îmbunătățească înțelegerea problematicilor ESG, și care activează în domenii adiacente investițiilor, precum vânzarea și distribuția de produse financiare, dezvoltarea de noi produse, consiliere financiară, analiză de risc și nu numai.

Alexandra Smedoiu, CFA – Președinte al Asociației CFA România, declara: “Sustenabilitatea face parte deja din deciziile noastre zilnice. Este un pas natural ca, în primul rând acționarii și investitorii, să ceară companiilor să respecte noi standarde. Programul de pregătire oferit de CFA Institute va contribui la creșterea încrederii în piețele financiare și va adresa preocupări curente ale tuturor utilizatorilor de informații financiare”.

Obținerea acestei certificări presupune aproximativ 130 de ore de studiu individual, un examen computerizat de peste două ore, iar testarea cuprinde 100 de întrebări din materia studiată. Candidații au la dispoziție un an, după înregistrare, pentru a susține examenul, și la finalizarea cu succes a examenului, li se va acordă Certificarea în investiții ESG – “ESG Investing”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0