Asociația pentru Combustibili Sustenabili (ACS): Hidrogenul verde poate ajuta România să atragă finanțări și investiții. Dispunem de toate avantajele naturale pentru a fi jucător cheie în domeniu

Asociația pentru Combustibili Sustenabili (ACS): Hidrogenul verde poate ajuta România să atragă finanțări și investiții. Dispunem de toate avantajele naturale pentru a fi jucător cheie în domeniu

Asociația pentru Combustibili Sustenabili (ACS) lansează o inițiativă pentru a accelera adoptarea hidrogenului verde în sectoarele economice cheie ale României, marcând un pas major către o economie sustenabilă și cu emisii reduse de carbon. Programul este susținut de Linde Gaz Romania, membru Linde plc., unul dintre liderii globali în tehnologia gazelor.

Inițiativa urmărește să pună la dispoziția mediului economic informații și bune practici pentru tranziția către o industrie sustenabilă și să faciliteze o colaborare mai strânsă între mediul privat și public, conducând la formarea de consorții sustenabile care să promoveze inovarea și adoptarea tehnologiilor prietenoase cu mediul.

În acest sens, ACS desfășoară o analiză detaliată a potențialului de dezvoltare regională prin ecosisteme tip parcuri de hidrogen (Hydrogen Valleys), care pot fi mai mult decât hub-uri de producție, devenind centre de inovare și creștere economică regională. 

Vlad Stoicescu, președintele ACS a declarat: “Hidrogenul verde poate poate ajuta România să atragă finanțări și investiții, fiind un sprijin și nu o piedică pentru industrie. Dispunem de toate avantajele naturale pentru a fi jucător cheie în domeniu. Principala provocare pentru aplicațiile industriale este abordarea segmentată la nivel administrativ și comportamentul izolat, național și regional. Soluția este o activitate economică inițiată de companii, care va depăși barierele naționale și regionale”. 

Printre avantajele României pe piața de hidrogen verde se numără: resursa umană, poziția geografică, resursele naturale și infrastructura aflată în dezvoltare. Implementarea proiectelor industriale sustenabile beneficiază de soluții de finanțare variate, inclusiv fonduri europene și naționale, obligațiuni verzi, contractele PPA (Power Purchase Agreement), etc.

Alexandru Bădescu, Head of On-Site Supply, Linde Gaz România, a adăugat: “Tranziția către o industrie sustenabilă este un drum lung, cu multe provocări iar toți actorii implicați trebuie să se angajeze în contribuția lor pentru ca România să-și valorifice atuurile și să profite de agenda europeană, construind astfel o industrie și o economie competitive pe termen lung. Susținem demersul ACS și contribuim cu experiența de peste 100 de ani a companiei Linde, care este unul dintre liderii globali în producția de gaze industriale, inclusiv hidrogen verde, precum și în aplicații ale acestora”.

În prezent Linde a realizat și dezvoltă ample proiecte de decarbonare industrială și hidrogen verde în Europa,  SUA si Orientul Mijlociu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0