Au început înscrierile în primul concurs pentru startup-uri organizat de Raiffeisen Bank

Au început înscrierile în primul concurs pentru startup-uri organizat de Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank deschide înscrierile în concursul de proiecte „Factory by Raiffeisen Bank” în vederea acordării de credite în valoare de până la 50.000 de euro/proiect. Înscrierile au loc pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, până la data de 22 aprilie 2018.

Factory by Raiffeisen Bank” este un program de finanţare, desfăşurat online sub forma unui concurs de proiecte, pe platorma www.raiffeisenfactory.ro. Participanţii pot fi întreprinderi mici şi mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri viabilă, dar care nu şi-au înfiinţat încă o firmă.

După crearea unui cont şi autentificarea pe platformă, fiecare participant trebuie să completeze formularul de înscriere, disponibil la secţiunea Depozit de idei. Următoarele etape vor consta în verificarea proiectelor înscrise pe baza criteriilor de eligibilitate şi evaluarea lor de către specialiştii Raiffeisen Bank. Finaliştii vor susţine şi dezvolta planul de afaceri în faţa unei comisii de selecţie, care va decide proiectele acceptate pentru finanţare prin programul „Factory by Raiffesien Bank”.

Prin această iniţiativă, Raiffeisen Bank încurajează înfiinţarea şi dezvoltarea de startup-uri cu idei inovatoare şi planuri de afaceri solide, iar antreprenorii selectaţi pentru finanţare vor beneficia de îndrumare de specialitate. Creditele vor fi acordate prin programul COSME, cu garanţie de la Fondul European de Investiţii. Oferta completă de beneficii poate fi găsită pe platforma de concurs, sub denumirea de Oferta start-up.

Ne bucurăm că lansăm acest concurs de proiecte pentru startup-urile româneşti. Este un domeniu în care şi noi şi antreprenorii avem mult de învăţat, iar acest exerciţiu ne ajută pe toţi. Ne dorim ca Factory by Raiffeisen Bank să devină un instrument util pentru întreprinzătorii cu idei, aflaţi la început de drum.” a spus Vladimir Kalinov (foto), vicepreşedinte de retail al Raiffeisen Bank.

Depozitul de idei este secţiunea din platforma de concurs unde se adună, se analizează şi se evaluează proiectele, pe baza criteriilor menţionate în regulamentul de participare (secţiunea „Unelte pentru ucenici”). Tot aici poate fi consultat Ghidul de înscriere, care oferă mai multe detalii privind completarea formularului, şi Simulatorul de credite, pentru a identifica tipul de credit de care are nevoie participantul şi suma pe care o poate solicita băncii.

Pentru a-şi putea construi sau dezvolta afacerile, antreprenorii găsesc pe www.raiffeisenfactory.ro resurse utile, menite să-i ghideze sau inspire pentru propriile afaceri. Însă primul pas este înscrierea în concursul de proiecte „Factory by Raiffeisen Bank”, care oferă credite de până la 50.000 de euro! Orice întrebări legate de programul de finanţare pentru startup-uri pot fi trimise pe e-mail la: factory@raiffeisen.ro.

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top care deserveşte aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 5.600 de companii. Reţeaua băncii în România număra 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de MFM (automate multifuncţionale).

COSME este programul UE pentru competitivitatea IMM-urilor care se derulează în perioada 2014-2020, cu un buget total de 2,3 miliarde de euro. Cel puţin 60% din program va fi dedicat facililitarii accesului la finanţare pentru IMM-urile din Europa, prin două instrumente financiare.Prin intermediul mecanismului de garantare a împrumuturilor, programul va oferi garanţii şi contragaranţii instituţiilor financiare, astfel încât acestea să poată pune la dispoziţia IMM-urilor mai multe împrumuturi şi servicii de leasing financiar. Folosind mecanismul de capitaluri proprii pentru creștere, programul va furniza capital de risc fondurilor de investiţii care investesc în IMM-uri în principal în faza de extindere şi de creştere.

Programul COSME se bazează pe succesul Programului-cadru pentru competitivitate și inovare (CIP), care, în perioada 2007 – 2013, a contribuit la mobilizarea unor împrumuturi în valoare de peste 21 miliarde EUR și a unor capitaluri de risc în valoare de 2,8 miliarde EUR pentru mai mult de 400 000 de IMM-uri din Europa.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0