Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare acordă un împrumut de 10 milioane EUR pentru Agricover SA

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 10 milioane EUR pentru Agricover SA, companie care trebuie să răspundă nevoilor tot mai mari de capital de lucru. Agricover SA se concentrează pe produse de protecție și nutriție a plantelor, semințe și combustibili certificate, precum și soluții agricole inovatoare pentru fermierii români.
Noul împrumut va oferi capital de lucru suplimentar pe măsură ce compania se pregătește să își consolideze strategia de creștere pentru a răspunde nevoilor fermelor mici și mijlocii care se confruntă cu condiții economice dificile. Fondurile vor permite, de asemenea, Agricover să se extindă în continuare, inclusiv în regiuni mai îndepărtate ale României, și să-și consolideze în continuare guvernanța corporativă pentru o dezvoltare economică responsabilă social și durabilă.
Compania este o filială a Agricover Holding SA, un jucător major în sectorul agroindustrial din România, cu BERD ca acționar din 2017. Banca a acordat până acum 20 de milioane de euro în împrumuturi către Agricover Credit IFN, o altă filială a Agricover Holding SA , specializată în oferirea de servicii financiare fermierilor. BERD este un investitor major în România. Până în prezent, BERD a investit 8,8 miliarde de euro în economia țării prin 449 de proiecte.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0