//

Băncile încep operaţiunile de ieşire din UK de anul acesta

Băncile încep operaţiunile de ieşire din UK de anul acesta

Băncile vor începe operaţiunile de plecare din Marea Britanie la sfârşitul acestui an şi la începutul anului viitor în aşteptarea unui Brexit dur, anunţă site-ul de business bloomberg.com, care îl citează pe Anthony Browne, director general al Asociaţiei Bancherilor Britanici (BBA).

Mâinile băncilor internaţionale „tremură pe butonul relocare „, a scris acesta recent în publicaţia The Observer.

„Multe bănci mai mici intenţionează să înceapă relocari înainte de Crăciun; băncile mai mari sunt aşteptate să le înceapă în primul trimestru al anului viitor”, potrivit şefului BBA. Acesta nu a exemplificat însă, cu niciun nume de bancă. Doar a nuanţat că, în prezent, creditorii trebuie “să se pregătească pentru ce este mai rău” mai ales că dezbaterea publică şi politică de la acest moment îi duce „în direcţia greşită”.

Pe de altă parte, o sursă citată de Sunday Times şi preluată de presa internaţională anunţă că Marea Britanie ar putea reduce la jumătate impozitul pe profit, la 10%, dacă Uniunea Europeană va refuza încheierea unui acord comercial post-Brexit sau va bloca accesul băncilor din UK pe piaţa unică.

Ziarul a anunţat că ideea a fost prezentată de consilierii prim-ministrului Theresa May pe fondul temerilor legate că alte state membre ale Uniunii Europene vor adopta o linie dură în cadrul negocierilor pro Brexit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0