BCR, rezultate în trimestrul I 2021: Susținere solidă pentru dezvoltarea economiei, sprijin pentru oameni să facă alegeri financiare inteligente prin consultanță personalizată video și digitală

BCR, rezultate în trimestrul I 2021: Susținere solidă pentru dezvoltarea economiei, sprijin pentru oameni să facă alegeri financiare inteligente prin consultanță personalizată video și digitală

Portofoliul total de credite nete acordate clienților de Banca Comercială Română (BCR) a crescut cu 8,5% an pe an la 31 martie 2021, susținut atât de segmentul retail, cât și de cel corporate. Creditele nou acordate în lei au fost în valoare de 2 miliarde de lei în T1 2021 către segmentul Retail – persoane fizice (credite ipotecare și de consum) și microîntreprinderi. 1 din 5 români care au luat casă prin credit ipotecar au folosit BCR. Finanțările nou acordate segmentului Corporate au fost de peste 1 miliard lei în T1 2021, dintre care 47% reprezintă credite de investiții. Sprijinul pentru antreprenori s-a concretizat şi într-un stoc de finanțări acordate sectorului IMM în creștere cu 17,6% an pe an la 31 martie 2021.

900 de companii care creează peste 80.000 de locuri de muncă au fost susținute în T1 2021 prin credite noi sau prelungiri ale liniilor de credit. Au fost aprobate în cadrul programului IMM Invest un număr de 1.818 de credite în valoare totală de 1,3 miliarde de lei. Pe parte de digitalizare, BCR a înregistrat 1,8 milioane de utilizatori de internet banking și mobile banking, din care peste 1,1 milioane de utilizatori activi de George, în creștere cu 37% față de T1 2020

Banca a oferit consultanță financiară personalizată video și digitală pentru mii de persoane fizice, un serviciu complementar celui care asigură deschiderea conturilor George. Numărul de tranzacții prin George a crescut cu 70% în T1 2021 față de T1 2020. BCR a înregistrat un profit net de 424,6 milioane de lei (87 milioane de euro) în T1 2021.

„Într-o perioadă de schimbare accelerată, cel mai important lucru rămâne modul cum interacționăm cu publicul. Înțelegem necesitatea oamenilor de a lua decizii informate pentru a avea o viață mai bună și acționăm ca niște consilieri pentru alegeri financiare inteligente, prin toate mijloacele posibile: online, video, social media și în sucursale. Le mulțumesc colegilor pentru flexibilitatea și creativitatea lor în acest demers.

Clienții caută accesibilitate, rapiditate și conveniență, și le mulțumim că ne provoacă să fim mai buni și mai eficienți. Creăm procese intuitive prin laboratoare digitale agile și prin dezvoltarea ecosistemului evolutiv George, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii.

Creșterea interesului companiilor pentru investiții, care reprezintă jumătate din finanțările noi acordate în primul trimestru, ne dă încredere că această pandemie este un test al maturizării pe care economia îl va trece cu bine”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0