Bittnet a finalizat negocierile pentru achiziția unui pachet de 25% din acțiunile Equatorial Gaming

Bittnet a finalizat negocierile pentru achiziția unui pachet de 25% din acțiunile Equatorial Gaming

Pe 13 august, Bittnet (BNET) a finalizat cu succes negocierile și a semnat un contract pentru achiziția unei părți din Equatorial Gaming SA. Prin această operațiune, Bittnet va deține un pachet de 24,9989% în compania controlată de antreprenorul român Dan Berteanu. Această dezvoltare vine la doar o lună după ce Bittnet a semnat un acord similar pentru preluarea unui pachet majoritar într-o altă companie IT, ELIAN Solutions.

„Bittnet a început ca o companie specializată în furnizarea de training IT și, de-a lungul anilor, a devenit lider în acest domeniu în România. Investiția în Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning, face parte din strategia de dezvoltare a grupului nostru pentru 2018-2020, în aria de interes “educație”. Odată cu evoluția tehnologiei, evoluează și felul în care adulții învață. Suntem încântați de extinderea portofoliului nostru de educație cu produse originale, care sunt inovative și orientate către viitor și care vor face cu siguranță o diferență pozitivă în viața clienților noștri”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Istoria Equatorial începe în 1997, cu furnizarea programelor de formare și consultanță transformatoare la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. În 2015, compania a inventat și lansat Equatorial Marathon, un joc de realitate virtuală alternativă (Alternate Reality Game) pentru corporații, care mărește gradul de implicare și stimulează schimbările comportamentale ale angajaților. Produsul este disponibil 24/7, pe dispozitive multiple și este utilizat pentru proiecte de învățare, conferințe și studii academice în România, Polonia, Italia și Franța.

„Suntem mândri că am dezvoltat produse cu metodologie 100% românească care sunt exportate cu succes pe piețele mature din Europa de Vest. Tranzacția de astăzi survine după mai mulți ani de colaborare între Bittnet și Equatorial. În ultimii ani am identificat o serie de oportunități de colaborare bazate pe portofoliul nostru comun de servicii educaționale dar și, mai ales, pe o viziune similara asupra dezvoltării la nivel european. Suntem încântați să continuam această colaborare strategică la un nou nivel, și să aducem produse cu valoare adăugată clienților noștri”, a declarat Dan Berteanu, CEO Equatorial Gaming.

Investiția are doua componente. În prima etapă, ce se estimează a fi finalizată înainte de 15 septembrie, Bittnet va achiziționa o participație de 24.9989% din acțiunile Equatorial Gaming, în schimbul sumei de 1.050.000 lei. În a doua etapă, Bittnet va acorda un împrumut convertibil (la opțiunea Bittnet), în valoare de 1.050.000 lei, pentru o perioada de 3 ani, cu o dobândă de 9% per an. În cazul exercitării opțiunii de convertibilitate a împrumutului, deținerea Bittnet în acționariatul Equatorial ar ajunge la 45%.

Estimativ 100 de miliarde euro sunt cheltuiți anual în Europa cu programe de training. În ultimii ani, am profitat de poziția noastră de lider pe piața de training IT din România, dar recunoaștem și faptul că pentru a rămâne în continuare lideri și pentru a continua să ne consolidăm poziția, trebuie să aducem în mod constant noi soluții clienților noștri. Investiția noastră în Equatorial Gaming urmărește să atingă exact aceste obiective“ a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Aceasta este a treia achiziție pentru grupul Bittnet în cursul ultimelor 12 luni. În al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet a achiziționat GECAD NET, un integrator de servicii IT, acum prezent pe piața românească sub brandul dendrio. Capitalul pentru achiziționarea pachetului de 25% din Equatorial Gaming a fost obținut de Bittnet în cadrul unui plasament privat de obligațiuni corporative (BNET23), care a fost finalizat cu succes la începutul lunii iulie 2018, când compania a atras o finanțare de 4,7 milioane lei.

Bittnet va dedica lunile următoare pentru finalizarea procesului și integrarea celor două companii, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming, în structura grupului. Equatorial Gaming se va concentra în lunile următoare pe promovarea noii versiuni a jocului – denumita VRunners – care a fost lansata în luna iunie a acestui an la “International Conference of e-Learning in the Workplace” ce a avut loc în Statele Unite, la prestigioasa Universitate Columbia (Columbia University).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0