Camera de Comerț Americană în România (AmCham) a aniversat 25 de ani de existență

Camera de Comerț Americană în România (AmCham) a aniversat 25 de ani de existență

AmCham a deschis seria evenimentelor dedicate aniversării a 25 de ani de prezență în România cu Adunarea Generală Anuală la care au participat alături de liderii companiilor membre Președintele României, Klaus Iohannis și Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Cu acest prilej, invitații speciali au apreciat rolul și contribuția organizației și a membrilor AmCham în economia României, în dialogul public – privat precum și în dinamica relațiilor comerciale dintre SUA și România.

AmCham este un partener de încredere al mediului de afaceri românesc, care a contribuit constant la dezvoltarea relațiilor româno-americane. Cooperarea dintre mediul de afaceri român și cel american poate deveni un autentic vector de competitivitate pentru economia noastră. Felicit, totodată, Camera de Comerț Americană în România pentru contribuțiile sale la susținerea mediului de afaceri românesc și pentru permanentul dialog constructiv, în spiritul performanței și al competitivității de care economia României are nevoie.”, a declarat Klaus Iohannis, Președintele României în alocuțiunea adresată membrilor AmCham în cadrul evenimentului.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm a remarcat creșterea susținută a numărului membrilor AmCham, de la 22 de membrii fondatori în 1993 la peste 430 de companii în 2018, care confirmă contribuția importantă a comunității AmCham la dezvoltarea climatului investițional și mediului de afaceri din Romania. Ambasadorul Klemm a apreciat de asemenea angajamentul AmCham de a pune accentul și pe impactul social pe care companiile membre îl au, dincolo de contribuția directă în plan economic.

Cu aceeași ocazie, membrii AmCham și-au ales reprezentanții în Consiliul Director, astfel că pe durata următorului mandat acesta va avea următoarea componență:

Președinte: Anda Todor – Managing Partner, Dentons Romania; Vice-Președinți: Radu Florescu – CEO, Centrade Cheil și Daniela Nemoianu – Senior Partner, Nemoianu Consulting, Tax & Law, Trezorier: Ciprian Ladunca – CFO, Metropolitan Life. Alături de aceștia, din Consiliul Director fac parte următorii membri: Cristian Agalopol – DCC Head Romania & Bulgaria, Citibank; Călin Lupşan – General Manager, Intelligence; Elisabeta Moraru – Country Business Development Manager, Google Romania; Gabriela Matei – General Manager, Microsoft Romania; Iulian Popescu – Partner, Muşat & Asociaţii; Mirela Iordan – Country Manager, Pfizer; Ionuţ Sas – Tax Partner, PwC Romania; James Daniel Stewart – Vice-President responsible for Treasury & Capital Markets, Raiffeisen Bank; Marius Perşinaru – Country President for Romania & Moldova, Schneider Electric.

Anda Todor (foto), Preşedintele AmCham Romania, a exprimat în numele Consiliului Director angajamentul față de obiectivele agreate de membrii organizației, într-un an special pentru comunitatea AmCham: “Sunt onorată de încrederea acordată de colegii din Consiliul Director, cu atât mai mult cu cât suntem într-un an aniversar, cu multe obiective ambițioase prin care AmCham rămâne un contributor valoros în consultările dintre comunitatea de afaceri şi decidenţi, atât cu privire la direcțiile strategice și definirea unei viziuni pe termen lung pentru România, cât și cu privire la conturarea unor politici publice favorabile pentru consolidarea mediului de afaceri. Vom continua să fim același partener de încredere pentru toți interlocutorii noștri, urmărind cu dedicare obiectivele comune de dezvoltare sustenabilă pentru România.”

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) este de 25 de ani între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

Misiunea AmCham România este de a oferi membrilor săi o platformă profesionistă de interacţiune, colaborare, schimb de bune practici şi promovare în scopul dezvoltării afacerilor şi legăturilor comerciale, precum şi de a reprezenta priorităţile companiilor afiliate, pe subiecte de interes comun, în relaţia cu autorităţile române.

În prezent, cele peste 430 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Guvernanta Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat, Educaţie, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, IT, Infrastructura, Mediu, Piaţa Muncii, Piaţa de Capital, Macroeconomie, Real-Estate şi Turism.

Prin eforturi susţinute de-a lungul a 25 de ani de activitate, AmCham România a contribuit la procesul de modernizare şi îmbunătăţire a cadrului legislativ şi fiscal din România, prin expertiza membrilor pusă la dispoziţia decidenţilor, prin promovarea celor mai bune practici în domeniu utilizate la nivel internaţional şi prin recomandările de măsuri necesare pentru creşterea competivității economice a României.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0