Capital Leasing şi alte patru firme cu acţionari comuni se reunesc în Capital Group

ifn02-200x300Capital Leasing, Capital Asig, Capital Auto, Capital Fleet şi Capital Financial formează, începând de luna aceasta, Capital Group, un ansamblu de firme cu activităţi în domeniul financiar, asigurări şi auto. Beneficiind de o solidă expertiză, cele 5 firme ale grupului vor acţiona ca un întreg urmărind, totodată, să nu implementeze un  produs  generalizat ci să găsească soluţii particularizate, care să ofere satisfacţie maximă clienţilor Capital Group.

Capital Leasing, firma fanion a grupului, gestionează un portofoliu cu o valoare care depăşeste suma de 120 milioane lei, generând un profit impozabil de peste 1,5 milioane lei. Capital Fleet, deşi acţionează într-o piaţă ce a înregistrat o creştere de 12%, a reuşit să depăşească media printr-o creştere de peste 35% faţă de anul 2011. Capital Asig, pe baza parteneriatelor pe care le are cu firmele de asigurare/reasigurare din top 10 naţional, a reuşit performanţa de a intermedia prime brute subscrise în cuantum de peste 4,5 milioane lei în cursul anului trecut.

Istoria noului grup financiar are la bază înfiinţarea, în anul 2000, a Capital Leasing, care a luat fiinţă în oraşul Slatina. În anul 2002, firma a deschis prima sucursală în Bucureşti. Luând în considerare diferenţele mari dintre piaţa locală şi cea centrală, Capital Leasing a relocat în Bucuresti, începând cu anul 2003, cea mai mare parte dintre activităţile sale, păstrând la Slatina partea de back-office (contabilitatea, logistică) şi câţiva reprezentanţi de vânzări. În anul 2007, sediul central al firmei a fost mutat în Bucureşti iar biroul din Slatina a devenit sucursală.

,,Povestea noastră a început atunci când am urmat o idee, am transpus-o într-un plan de afaceri şi am adăugat multă muncă şi perseverenţă. Am implementat tot ceea ce ştiam despre domeniul finanţelor şi am ales cea mai bună echipă. Aceste ingrediente au creat mediul optim care să ne ajute să gândim liber, să fim creativi. Aşa putem astăzi să aplicăm cu succes conceptul de leasing creativTM ’’, afirmă Viorel NICA, fondatorul Capital Leasing şi Manager General al Grupului.

Extinderea activităţilor a determinat în timp apariţia Capital Asig, companie de intermedieri în domeniul asigurărilor. A urmat Capital Auto, care a venit ca o completare a necesităţilor semnalate de către clienţii Capital Leasing pentru autovehiculele finanţate. Capital Auto s-a dezvoltat semnificativ, astăzi ajungând să deţină, la Slatina, unul din cele mai mari complexe de întreţinere şi service auto din zona de sud-est a României, complex ce se întinde pe o suprafaţă de peste 4.000 de mp construiţi.

Capital Asig a oferit de la bun început servicii complete de asigurare pentru utilizatorii de bunuri (mobile sau imobile) finanţate de către Capital Leasing.

O alta firmă înfiinţată în anii imediat următori a fost Capital Fleet Services. Din 2004, anul înfiinţării sale, Capital Fleet activează în domeniul leasing-ului operaţional, prestând activităţi de închiriere şi leasing, cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare. Firma oferă un produs modern, flexibil şi transparent din punctul de vedere al costurilor.

“Nu implementăm un  produs  generalizat. Mai degrabă găsim soluţii particularizate care să ofere o maximă satisfacţie clienţilor noştri”, a declarat Viorel NICA.

Capital Financial Services este cea mai nouă entitate a Grupului Capital. Firma urmează aceeaşi strategie şi viziune ca oricare companie din cadrul Grupului: creştere, dublată de calitatea portofoliului şi a serviciilor. Domeniul în care va activa societatea este definit de îmbinarea dintre sisteme tradiţionale de plăţi financiare şi mediul online.

„Urmărim ca relaţia clienţilor noştri cu lumea finanţelor să fie una de susţinere, business-to-business, bazată pe solidaritate, încredere reciprocă şi interese comune. Asigurăm un mediu de afaceri solid şi consistent. Suntem ghidaţi de o filosofie simplă: să ne cunoaştem mai bine, să avem încredere unii în ceilalţi, să ne facem planuri şi să ne dezvoltăm împreună. Pentru că suntem convinşi că atenţia noastră la detalii se poate măsura în planuri mai mari şi mai îndrăzneţe”, a menţionat Viorel Nica.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0