Cel mai mare producator de vehicule pentru interventii speciale din ECE, Deltamed, a echipat elicopterele Black Hawk cu brancarde medicalizate

Cel mai mare producator de vehicule pentru interventii speciale din ECE, Deltamed, a echipat elicopterele Black Hawk cu brancarde medicalizate

  • Cel mai mare producător de vehicule pentru intervenții speciale din Europa de Est a produs brancarda medicalizată care permite suport de terapie intensivă simultan pentru cei 4 pacienți transportați cu un elicopter Black Hawk;
  • Echipamentul medical permite transformarea imediată a unei aeronave într-o unitate MEDEVAC (de evacuare medicală);
  • Brancarda medicalizată are autonomie în funcționare de minim 3h. 

Compania Deltamed, cel mai mare producător de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență din Europa de Est, cu acționariat 100% românesc, a furnizat brancardele medicalizate pentru fiecare dintre cele 7 elicoptere Black Hawk, achiziționate recent de Inspectoratul General al Aviației din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru managementul situațiilor de urgență. 

Brancarda medicalizată – creată și testată de Deltamed în centre specializate din Italia și Statele Unite ale Americii – este concepută pentru a oferi asistență medicală de tip ATI, simultan, unui număr de maxim 4 pacienți ce urmează a fi transportați cu un elicopter Black Hawk. Echipamentul medical care include 2 defibrilatoare, 4 monitoare, 4 ventilatoare, 4 aspiratoare de secreții și 16 seringi automate, transformă elicopterul Black Hawk într-o unitate de terapie intensivă, prin intermediul căreia pacienților li se asigură suport pentru viață până la preluarea de către o unitate spitalicească. 

Deltamed a reușit, în mai puțin de doi ani, să conceapă, să proiecteze, să testeze și să valideze o soluție care funcționează în parametri, în ciuda constrângerilor impuse de condițiile de zbor și a spațiului extrem de mic în care se pot face manevre într-un elicopter. Ne bucurăm că echipa noastră de R&D a reușit să construiască un sistem care permite acordarea de asistență de urgență simultană mai multor persoane aflate în situație critică. Brancarda respectă întru totul standardele NATO iar echipamentele medicale folosite sunt de producție germană, utilizate pe scară largă în serviciile de terapie intensivă”, a declarat Dan Oșan, coordonatorul echipei de proiect. 

Soluția construită de Deltamed permite transformarea, într-un interval scurt de timp, de ordinul minutelor, a oricărei aeronave într-o unitate de intervenție și salvare de vieți omenești. În plus, autonomia brancardei poate fi extinsă folosind și sursa de energie a aeronavei în care este montată. La sol, brancarda se introduce într-o cutie alimentată cu energie electrică, care îi conferă, pe lângă încărcarea bateriilor, și protecție, inclusiv termică.  

Fiecare elicopter medical Black Hawk destinat intervenției în situații de urgență este echipat cu 2 brancarde medicalizate și permite transportul și asistența de urgență simultană a unui număr de maxim 4 pacienți. 

Deltamed a fost selectată să participe la proiect pe baza rezultatelor obținute într-un proiect similar derulat anterior pentru Forțele Aeriene Române. 

Deltamed este cel mai mare producător de vehicule de intervenție pentru situații de urgență din Europa de Est. Compania românească a produs și livrat în 2023, pentru diverși beneficiari, un număr de 271 ambulanțe și vehicule de intervenții speciale. În 2023, pe lângă producția de ambulanțe pentru piața internă și export, Deltamed a furnizat autospeciale de tip centru de comandă, de comunicații, roboți pentru stingerea incendiilor, autospeciale pentru transportul bolnavilor înalt infectați și containere logistice cu echipamente medicale pentru IGSU precum și ambulanțe militare pentru Armata bosniacă.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0