Ciprian Cristea: "Prin acordul cu Libra Internet Bank vom facilita accesul IMM-urilor din România la credite"

Ciprian Cristea: "Prin acordul cu Libra Internet Bank vom facilita accesul IMM-urilor din România la credite"

Libra

Fondul European de Investiţii şi Libra Internet Bank au semnat primul contract de împrumut garantat sub programul UE pentru competivitatea întreprinderilor mici si mijlocii şi au extins microfinanţările sub programul Progress Microfinance, cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Acordul COSME va facilita o creştere a volumului de împrumuturi acordate IMM-urilor de Libra Internet Bank în următorii 3 ani, prin reducerea semnificativă a cerinţelor colaterale pentru solicitanţi. Se aşteaptă ca sprijinul Uniunii Europene să fie utilizat pentru un portofoliu de 53 milioane de euro, în beneficiul a peste 1.650 de companii.

Programul Progress Microfinance va permite Libra Internet Bank să ofere şanse mai mari de accesare la finanţarea microîntreprinderilor, în special tinerilor antreprenori din zonele rurale din România, cei mai mulţi dintre ei întâmpinând greutăţi în accesarea creditelor din surse bancare tradiţionale. Programul Progress microfinance este finanţat de Comisia Europena şi gestionat de Fondul European de Investiţii.

În cadrul conferinţei de la Bucureşti, organizată cu ocazia semnării acordului, Cristina Dumitrescu, Microfinance Manager – Fondul European de Investiţii, a declarat: “Sunt bucuroasă să anunţ semnarea primului acord COSME în România şi, în plus, prelungirea programului Progress Microfinance cu Libra Internet Bank. Sunt sigură că aceste noi acorduri vor continua cu succes colaborarea de microfinanţare demarata anul trecut, astfel încât tot mai multe companii din România confruntate cu problema garanţiilor insuficiente să poata avea acces la finanţarea de care au nevoie.”

De asemena Ciprian Cristea, Head of Unit, COSME Financial Instruments, a spus: „Comisia Europeana este ferm angajata sa sprijine IMM-urile din Uniunea Europeana. Prin acordul cu Libra Internet Bank vom facilita accesul IMM-urilor din România la credite, stimulând astfel economia chiar de la bazele ei.”

Emil Bituleanu, Directorul General al Libra Internet Bank a comunicat următorele:”Suntem bucuroşi să anunţăm că Libra este prima bancă din România care a semnat un acord garantat de împrumuturi COSME pentru a ajuta sectorul IMM pentru următorii 3 ani. De asemenea, suntem bucuroşi că am distribuit, în mai puţin de 10 luni, micro-credite în valoare de 30 milioane de lei prin programul Progress Microfinance. Suntem multumiţi şi dorim să extindem această colaborare şi în anii ce urmează, prin noul acord de împrumut semnat anul acesta.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0