City Insurance contrazice speculaţiile apărute

City Insurance contrazice speculaţiile apărute

Recent au apărut în presa de specialitate mai multe articole care se referă la situația actuală a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A, cu referire specială la stadiul derulării programului de redresare financiară și îndeplinirea planului de măsuri implementat ca urmare a deciziilor Autorității de Supraveghere Financiară. Ne referim aici la comunicatul de presa al ASF din data de 11.04.2017, precum și la articolele apărute în peroada 11-12.04.2017.

Întrucât pe lângă informațiile brute, în articolele respective au fost facute comentarii, speculații și afirmații contradictorii, iar unele dintre acestea esențial neadevărate, pentru corecta informare a opiniei publice, cu precădere a asiguraților noștri, facem următoarele PRECIZĂRI:

1. La data de 15 martie 2017, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara despre îndeplinirea măsurilor stabilite și aprobate de autoritate, inclusiv în ceea ce privește aplicarea unui mecanism de finanțare de 30 mil. euro impusă prin deciziile Consiliului ASF ca necesar de finanțare (această măsura a fost deja raportată ca îndeplinită în cursul lunii decembrie 2016). Menționăm că notificarea, ca și formula de finanțare la care societatea a apelat, au fost validate de un auditor extern. Cu toate acestea, conducerea ASF și-a exprimat rezervele față de această soluție, ignorând dispoziții legale, argumente de practică și opiniile experților în materie;

2. Din dorința de a depăși situația creată și pentru a asigura condițiile optime necesare continuării activității de asigurare-reasigurare, am informat ASF că înțelegem să suplimentăm operațiunile de capitalizare prin alte două operațiuni financiare distincte și anume:

– înlocuirea mecanismului de finanțare specificat anterior, cu un împrumut subordonat în valoare de 50 milioane Euro, sumă care se află deja depusă în conturile societătii.

– majorarea capitalului social prin atragerea unui nou investitor, agreat deja public de către conducerea ASF, cu un aport în numerar de până la 50 milioane Euro.

3. Deciziile ASF care se referă la sancționarea unor reprezentanți ai Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance, cu aplicarea de amenzi și ridicarea autorizației de a îndepli anumite funcții, vizează persoane fizice, nu au legătură de cauzalitate directă cu activitatea societății și pot fi contestate de cei în cauză. Nu putem să nu remarcăm menționarea cu oarecare ostentație a calității de „cumnat” a uneia dintre persoanele vizate, ceea ce ne duce cu gândul că se încearcă plătirea unor polițe și sacrificarea intereselor unei societăți de asigurare pentru ducerea unor războaie personale. Cât este de justificată o astfel de conduită, rămane să judece opinia publică.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0