CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România

CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România

Firma internațională de avocatură CMS a asistat Entek Elektrik Üretim A.Ş. (Entek), o societate activă în sectorul energetic, parte din grupul Koç, la achiziția a două societăţi românești care dețin drepturile, dintre care unele în curs de obţinere, pentru dezvoltarea unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc, de la societatea britanică Econergy International Ltd.

Entek se concentrează pe investiții în tehnologii de nouă generație din domeniul energiei, precum și în surse de energie regenerabilă și este deţinută în proporție de 99,23% de societatea energetică Tupras Turkiye Petrol Rafinerileri din Turcia. Tupras este cel mai mare grup industrial din Turcia și al 7-lea mare deținător de rafinării din Europa care produce diferite tipuri de combustibili.

CMS a asistat Entek cu privire la procesul de due diligence, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor de achiziţie, precum și semnarea tranzacției. CMS va continua să sprijine Entek în ceea ce privește aspectele ulterioare semnării, precum și la finalizarea tranzacției.

Tranzacția va fi finalizată după obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților competente de reglementare și obţinerea autorizațiilor pentru construirea proiectului.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România și Head of CEE Corporate M&A: Suntem încântați că am asistat Entek în această tranzacție, care se aliniază pe deplin cu misiunea sa de a investi în resurse de energie regenerabilă în întreaga Europă. România are un sector al energiei solare în creștere, iar acest proiect va contribui la îndeplinirea angajamentului față de obiectivul UE de neutralitate climatică până în 2050.”

Varinia Radu, Partner al CMS România, Head of Energy and Climate Change Romania și Deputy Head of EPC, CEE: “Entek este clientul nostru cu care colaborăm de o perioadă lungă de timp și suntem recunoscători pentru oportunitatea de a juca un rol cheie în intrarea în piața locală a companiei și de a lucra pe multiple arii de drept pentru a contribui la realizarea cu succes a unei tranzacții atât de importante pentru client și pentru piața locală. Suntem încântați să continuăm colaborarea cu Entek pentru următoarea fază a proiectului.”

Claudia Nagy, Corporate M&A Counsel al CMS România, adaugă: “Mă bucur că am putut sprijini echipa Entek în această investiție, de altfel cea mai recentă dintr-o serie de tranzacții notabile în care echipa CMS a oferit consultanță, consolidând poziția noastră de lider în sectorul regenerabilelor și misiunea noastră de a promova sustenabilitatea.”

Ramona Dulamea, Energy Counsel al CMS România, adaugă:Experiența noastră în domeniul energiei și abordarea colaborativă ne-au permis să lucrăm cu ușurință între practici și să susținem o nouă investiție în sectorul energiei regenerabile din România.

Claudia Nagy (Corporate M&A) si Ramona Dulamea (Energie), sub supravegherea lui Horea Popescu (Corporate M&A) și al Variniei Radu (Energie), au coordonat echipa CMS care a asistat Entek, formată din: Eduard Roventa (Corporate M&A), Raluca Diaconeasa (Energie), și Alexandru Trandafir (Real Estate).

***

Despre CMS
Înființată în anul 1999, CMS este o organizație integrată, multi-jurisdicțională, de firme de avocatură, care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscală. Cu 84 de birouri în 47 de țări din întreaga lume și peste 5.800 de avocați, CMS deține o expertiză îndelungată atât în domeniul consultanței în jurisdicțiile sale locale, cât și internaționale. Având în portofoliu mari companii multinaționale cât și companii cu capital mediu și start-up-uri, CMS oferă rigoarea tehnică, asistență juridică strategică și parteneriat pe termen lung pentru a menține fiecare client în poziția de lider al domeniului în care acesta activează.

Firmele membre CMS asigură o experiență vastă în cele 19 arii de practică și sectoare, inclusiv Drept corporatist / Fuziuni & Achiziții, Energie & Schimbarea climei, Fonduri, Științe ale vieții & Sănătate, Tehnologie, Media și Comunicații, Fiscalitate, Bănci & Finanțe, Aspecte comerciale, Antitrust, Concurență & Comerț, Rezolvarea Litigiilor, Aspecte privind Ocuparea Forței de Muncă & Pensiile, Proprietatea Intelectuală și Proprietatea Imobiliară.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0