Comerţul en gros o duce bine

Comerţul en gros o duce bine

Comerţul en gros a crescut, în termeni nomunali, cu 4%, ca, serie brută, şi cu 7,8%, ca serie ajustată sezonier, în luna octombrie a acestui an comparativ cu luna octombrie din 2015, anunţă Institutul Naţional de Statistică (INS).

Datele nu includ comerţul cu autovehciule şi motociclete!

Rezultatele obţinute au fost urmare a creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri( +23,5%), comerţului en gros de produse agricole şi animale vii (+ 23,4%) sau comerţului cu ridicata nespecializat ( + 7,6%). Comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare, a urcat cu 4,8%. Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata
(-12,2%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-3,1%), potrivit comunicatului INS.

O creştere a comerţului en gros indică şi comparaţia primele zece luni din 2016- primele zece luni din 2015. Ca serie brută majorarea a fost de 7,8%, iar ca serie ajustată, de 7,2%.

Totuşi, comerţul en gros a scăzut în luna octombrie faţă de luna septembrie 2016, cu 7,2%, ca serie brută, şi cu 1%, ca serie ajustată, conform datelor publicate de Statistică.

În 2015, comerţul en gros a înregistrat un avans de 4,1% comparativ cu 2014, în special ca urmare a creşterii cu 17,4% din afacerile cu echipamente informatice şi de telecomunicaţii.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0