Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Grupul Otto intenționează să preia un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Grupul Otto intenționează să preia un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC și EOS Finance IFN S.A., intenționează să preia un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN S.A..

Portofoliul de creanțe cuprinde toate creanțele rezultate din toate contractele de împrumut încheiate de către BRD Finance IFN S.A. cu clienții săi.

BRD Finance IFN S.A., prezentă pe piață din anul 2004, are în portofoliu credite pentru achiziția de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale.

EOS Finance și EOS Credit fac parte din Grupul EOS, un furnizor internațional de servicii financiare personalizate. Activitatea principală a companiei este reprezentată de achiziționarea portofoliilor de creanțe garantate și negarantate. Grupul EOS face parte, la rândul lui, din Grupul Otto, un grup global de furnizori de servicii de comerț electronic, retail și servicii conexe.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0