Consiliul de Supraveghere al Transelectrica se întregeşte cu două noi numiri

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica se întregeşte cu două noi numiri

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica va fi complet, cu şapte membri, din luna septembrie, când îşi vor prelua mandatele doi noi membri: Dorin Alexandru Badea şi Manuel Costescu. Aceştia au fost numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor Transelectrica la propunerea statului român, prin Ministerul Economiei, şi îşi vor prelua funcţiile după înregistrarea la Registrul Comerţului şi semnarea contractului de mandat de către administratori.

Dorin Alexandru Badea este, în prezent, director executiv Divizia Trezorerie şi Pieţe Financiare la EXIMBANK, iar Manuel Costescu este secretar de stat la Ministerul Economiei.

Dorin Alexandru Badea a lucrat 15 ani în domeniile bancar, audit şi de risk management, dintre care 10 ani în funcţii de conducere, în companii precum UniCredit Ţiriac Bank, Atrium Capital, Banca Româna de Credite şi Investiţii.

Manuel Costescu a adunat la CV peste 17 ani de experienţă în domenii precum audit, risk management, banking sau la companii de consultanţă precum McKinsey and Company şi The Brattle Group. Deţine un MBA obţinut la Institutul de Tehnologie – MIT Sloan School of Management Cambridge şi o diplomă de licenţă în economie de la Brandeis University. Manuel Costescu a absolvit şi un Master în Economie la Harvard University.

Prin completarea acestor două poziţii, finalizăm prima etapă a selecţiei membrilor în consiliile de administraţie şi de supraveghere la primele 5 companii din Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. În perioada mai-august 2016 am selectat 18 noi administratori, din peste 300 de aplicanţi, pe baza unor criterii de competenţă, experienţă profesională şi integritate. Avem încredere că acest proces va fi continuat în perioada care urmează la toate societăţile unde statul este acţionar. În acest moment există toate instrumentele necesare pentru aplicarea principiilor de guvernanţă corporativă în întreprinderile de stat, mă refer la Memorandumul privind participarea statului în economie, care conţine orientări privind administrarea participațiilor statului în întreprinderile publice, precum şi rolul și așteptările statului, ca proprietar, cât şi OUG 109/2011, ale cărei norme vor fi aprobate şi publicate în perioada imediat următoare” a declarat Sorana Baciu, secretar de sta în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Experţii în recrutare au selectat 48 de dosare de aplicaţie pentru poziţiile de membrii în cadrul Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Specialiştii au folosit instrumentul TRANSEARCH Orxestra© Method pentru identificarea calităţilor de cultură organizaţională, leadership, echipă şi performanţă. La interviuri, au ajuns doar 13 candidaţi dintre care au fost selectaţi şi Dorin Alexandru Badea şi Manuel Costescu.

Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice, Transelectrica, este administrată în sistem dualist, de un Directorat, sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere. Cei şapte membri ai Consiliului pot fi acţionari ai societăţii şi sunt numiţi de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0