Cosmina Maria Simion este primul avocat din România nominalizat pentru premiul Best Regulatory Lawyer de către VIXIOGamblingCompliance

Cosmina Maria Simion este primul avocat din România nominalizat pentru premiul Best Regulatory Lawyer de către VIXIOGamblingCompliance

Cosmina Maria Simion, Managing Partner al SIMION & BACIU a fost inclusă între finaliștiipentru categoriaBest Regulatory Lawyer a premiilorVIXIO GamblingCompliance Global Regulatory Awards 2022 (GRAs). Ea este primul avocat din România care reușește această performanță extraordinară și unul dintre cei 7 profesioniști din lume selectați în finala din acest an.

Cosmina este apreciată pentru activitatea sa excelentă din aria serviciilor juridice privind aspecte de reglementare în industria jocurilor de noroc, experiență care a evidențiat-o în mod special între practicienii din acest domeniu.

Cu ocazia nominalizării sale, Cosmina a menționat:

Este pentru prima dată când un avocat din România este inclus în această listă exclusivistă de finaliști. Sunt onorată și foarte mândră de această reușită. Nominalizareavineînsă șicu provocări profesionale importante: sunt hotărâtă să conving comunitatea internațională și locală de afaceri că sectorul jocurilor de noroc din România beneficiază de o experiență granulată de toprezultatădin fiecare proiect pe care l-am dus la bun sfârșit”.

Aflate la cea de-a 6-a ediție, premiile VIXIO GamblingCompliance Global Regulatory Awards confirmă și celebrează realizărilela nivel individual, al echipelor și al companiilor din domeniul jocurilor de noroc, profesioniști și entități care au excelat de-a lungul anului în domeniul conformării, al responsabilității sociale și al folosirii jocurilor de noroc în mod sigur și responsabil, așa cum au menționat organizatorii. Premiile sunt privite ca un reper al industriei de gambling în ceea ce privește recunoașterile și distincțiile independente acordate acestui sector, și care evidențiază practicienii și companiile care setează tendințele în domeniu.

În acest an, categoria Best Regulatory Lawyer se bucură de o listă de finaliști extrem de valoroasă, care include avocați apreciați la nivel internațional, activi în cadrul unor companii sau case de avocatură din SUA, Marea Britanie, Polonia, Grecia și România.

Candidatura Cosminei evidențiază parcursul său profesional de excepție, inclusiv de-a lungul ultimului an. Repere cheie includ faptul că:

 • este un consultant juridic activ implicat, alături de clienți sau organizații profesionale, în discuții cuOficiul Național pentru Jocuri de Noroc din Româniapentru clarificarea aspectelor de reglementare și conformare care pot apărea în urma aplicării legislației relevante în vigoare (după ce, de-a lungul anilor, s-aimplicat activ în revizuirea și elaborarea cadrului juridic al jocurilor de noroc din România).
 • este un susținător al dezbaterilor privind aspecte de conformareîn arii de practică precum tehnologie, protecția datelor cu caracter personal, publicitate, protecția consumatorilor etc., având o activitate susținută în cadrul Camerei de Comerț Americane din România (AmCham).
 • a coordonat mandate cu puternic conținut de reglementare care modelează piața românească a jocurilor de noroc pentru clienți precum:
 • Novalpina Capital LLP, în legătură cu achiziția celui mai mare operator local de jocuri de noroc, o tranzacție cu o valoare de 9 cifre care se înscrie  în top 3 în România în 2021
 • Sportingbet, parte a grupului Entain, în legătură cu o gamă cuprinzătoare de servicii juridice care acoperă toate aspectele de reglementare, prevenirea și combaterea spălării banilor, publicitate, protecția consumatorilor și protecția datelor cu caracter personal relevante pentru activitatea acestei companii pe piața din România
 • 888, în legătură cu toate aspectele de reglementare ale operațiunilor sale locale, inclusiv asistență cu succes în procesul de aprobare pentru lansarea a câteva sute de noi jocuri online
 • Play Online Solutions Ltd (Winner.ro), care furnizează servicii de jocuri de noroc online în România, în legătură cu diverse aspecte de reglementare și de natură contractuală
 • Bonus Group, un operator de jocuri de noroc de top din România, în legătură cu negocierea contractelor comerciale, implementarea de noi soluții de plată în sălile de jocuri de noroc, precum și alte aspecte de reglementare și multe altele.

De asemenea, Cosmina este General Member și membru al Comitetului Executiv al IMGL (International Masters of Gaming Law), organizația globală proeminentă de networking și educație în domeniul legislației privind industria jocurilor de noroc și care contribuie la modelarea viitoruluiacestui domeniu.

Nominalizarea Cosminei ca finalist pentru premiul Best Regulatory Lawyer, completează lista distincții pe care le-a primit până în acest moment în 2022, printre care:

 • includerea în clasamentul Global Market Leaders, secțiunea Gambling & Gaming Law,de cătreChambers and Partners
 • recunoașterea ca avocat recomandat în domeniul legislației sportului și jocurilor de noroc pentru România de Who’s Who Legal
 • recunoașterea ca Leading Individual în domeniul legislației jocurilor de noroc de către European Legal 500
 • premiată caAvocat de Top în domeniul TMTla Gala Avocaților organizată de FinMedia
 • recunoscută ca una dintre cele mai bune doamne-avocat din lume în domeniul tehnologiei, mass-media și telecomunicații și inclusă în ghidul 2022 Women in Business Law publicat de Euromoney’s Expert Guides.

Câștigătorul distincției Best Regulatory Lawyerva fi anunțat la ceremonia de premiere care va avea loc miercuri, 30 noiembrie 2022, la De Vere Grand Connaught Rooms din Londra. Detalii despre premiile VIXIO GamblingCompliance Global Regulatoryși despreprofesioniștii și companiile active în industria jocurilor de norocselectate pe lista scurtă pentru premiile din acest an sunt disponibile aici here.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0