Cu afaceri de 20 milioane euro în 2022,  Deltamed țintește un avans al business-ului cu 25% pentru acest an

Cu afaceri de 20 milioane euro în 2022, Deltamed țintește un avans al business-ului cu 25% pentru acest an

  • Cel mai mare producător de vehicule pentru intervenții speciale din Europa de Est a livrat, anul trecut, un vehicul, dotat la cheie, la fiecare 48 de ore.
  • Pentru anul în curs, compania are în plan construirea de noi hale de producție la Gilău și Aiud, precum și orientarea către zone de înaltă tehnologie.
  • Deltamed vrea, în acest an, să-și crească numărul de angajați cu 20%, atât specialiști înalt calificați și personal cu experiență, cât și lucrători din țările asiatice.

Compania Deltamed, cel mai mare producător de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență din Europa de Est, cu acționariat 100% românesc, a încheiat anul 2022 cu afaceri de 20 de milioane de euro, consolidând rezultatul obținut în anul anterior. Pentru anul 2023, compania își propune consolidarea și extinderea afacerii, prin construirea de noi hale de producție și asamblare la Gilău și Aiud, precum și orientarea către zone de înaltă tehnologie și previzionează că, astfel, va obține o cifră de afaceri cu 20-25% mai mare față de ultimii doi ani.

Deltamed a livrat, anul trecut, peste 170 de vehicule pentru intervenții speciale cu beneficiari atât din sectorul public cât și din cel privat, ceea ce înseamnă că Deltamed a finalizat, în medie, o unitate la 48 de ore. Printre cele mai importante proiecte pe care producătorul român le-a finalizat în 2022 se numără proiectarea și asamblarea a 12 ambulanțe destinate transportului nou-născuților aflați în stare critică, livrate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), vehicule dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, care alcătuiesc o unitate de Terapie Intensivă special concepută pentru transportarea nou-născuților în stare foarte gravă. Totodată, în parteneriat cu MHS Truck&Bus, Deltamed a construit și a livrat, anul trecut, un „Autolaborator pentru donare de sânge” destinat Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, centrul mobil de donare furnizând sânge atât în spitalele militare, cât și în unitățile civile.

”Domeniul nostru de activitate nu este unul al oportunităților, chiar dacă prin prisma pandemiei și a altor evenimente excepționale pare a fi. Activăm într-un domeniu unde dincolo de resursele financiare este esențială viziune și strategie pe termen mediu și lung. Anul trecut a fost unul dificil și pentru Deltamed – ca pentru majoritatea companiilor cu activitate de producție/asamblare din România, ca urmare a scumpirii energiei și materiilor prime, care au dus la o majorare în cascadă a costurilor. Cu toate acestea, am reușit să încheiem anul cu un rezultat similar cu 2021 dar preconizăm pentru anul în curs o reluare a avansului, pe fondul creșterii cererii care înglobează înaltă tehnologie și inovație. De altfel, în ultimii ani, doar 50% dintre produsele noastre au fost destinate sistemului medical de urgență, restul fiind proiecte speciale în diverse alte domenii: comunicații, aviație, stingere incendii sau soluții comerciale mobile”, a declarat Dan Gorgan, CEO și acționar majoritar al Deltamed.

Ca parte a strategiei de consolidare și diversificare a afacerilor, Deltamed își propune, ca până la începutul anului 2024 să finalizeze extinderea zonei industriale de la Gilău cu încă două hale de producție și asamblare, plus spații de birouri, precum și construirea unei noi hale pentru asamblare la Aiud. Investiția totală estimată la 4 milioane de euro va genera locuri de muncă suplimentare în zonă și va permite companiei să majoreze cu 50% capacitatea de producție pentru vehiculele destinate intervenției în sectorul sanitar. Noile investiții vor permite și o mai bună organizare a fluxului tehnologic.
De asemenea, având în vedere restructurarea organizatorică a companiei și orientarea ei către zone de înaltă tehnologie, Deltamed a ajustat politica salarială, astfel încât să atragă talente, specialiști înalt calificați și personal cu experiență, în condițiile în care domeniul de activitate este unul de nișă.
Ținta de angajări propusă de Deltamed pentru 2023 este cu 20% mai mare decât în 2022, din care o parte vor fi lucrători din Asia, cu care compania a mai colaborat și în anii anteriori, cu rezultate bune.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0