Cum arată rezultatele financiare pe pieţele externe pentru Trimestrul III 2021

Cum arată rezultatele financiare pe pieţele externe pentru Trimestrul III 2021

În 2020, Trimestrul III a fost primul de la începutul pandemiei în care influenta lockdown-ului generat de pandemia de Sars-CoV-2 nu s-a mai făcut simţită. O parte importantă dintre industrii au început să îşi revină, cererea şi producţia au tins şi ele către normalitate. Din aceste motive, sezonul de raportări financiare la 9 luni din acest an are o importanţă aparte, dat fiind că suntem în faţa primului trimestru pentru care vom putea face o comparaţie adecvată cu perioada similară din anul anterior a datelor financiare. Practic, va fi pentru prima dată după 6 trimestre consecutive, când vom putea să vedem cu adevărat cum au evoluat companiile listate.

În această perioadă, timp de o lună, cele mai multe dintre companiile importante listate pe pieţele externe îşi vor publica raportările financiare la 9 luni. Câteva dintre ele, printre care Adobe, Nike, Micron Technology sau PepsiCo au „furat startul” zilele trecute. Până în prezent, rezultatele au fost majoritar în linie cu aşteptările, Tesco fiind singura societate importantă care a publicat date dezamăgitoare: Cifra de afaceri cu -4% mai mică faţă de aşteptările analiştilor şi un EPS de doar 0,11#, cu -98% mai mic decât previziunile.
Sezonul de raportări a început cu date din domeniul bancar, unele dintre cele mai importante societăţi listate publicându-şi rezultatele la sfârşitul săptămânii trecute. Astfel, JP Morgan, Wells Fargo & Co., Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley şi Goldman Sachs au raportat o cifră de afaceri aporpiata de estimările analiştilor însă, în termeni de EPS, surprizele au fost plăcute.
În medie, câştigurile per acţiune au fost cu +20% mai mari faţă de aşteptări, Goldman Sachs raportând un EPS cu +47,68% peste aşteptări.
Earnings Report este primul eveniment din România dedicat rezultatelor financiare pe Pieţele externe. A treia ediţie din acest an a evenimentului online va avea loc pe data de 28 octombrie 2021, începând cu ora 18:00, şi se adresează investitorilor individuali din România şi celor interesaţi să investească pe Pieţele externe.
Evenimentul Earnings Report este organizat cu sprijinul XTB România, Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, România Durabilă, Bucureşti Business, Prahova Business şi Reuşita TV (Parteneri media).

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesită înscriere şi confirmare din partea organizatorilor.
Pe data de 28 octombrie, începând cu ora 18:00, va avea loc ediţia aferenta rezultatelor la 9 luni a evenimentului financiar online Earnings Report, organizat de BVBescu.ro cu sprijinul XTB România.
Veţi afla de la Claudiu Cazacu (Consulting Strategist XTB România) cum arată rezultatele financiare pe primele 9 luni din 2021 şi indicatorii importanţi din raportări, ce sectoare ar putea intra în atenţia investitorilor în perioada următoare şi de ce, cum se prezintă situaţia economică internaţională şi care sunt scenariile cu care să lucraţi.
Alexandra Smedoiu, CFA, Partener Deloitte România va discuta despre cum citim raportările financiare ale unei companii listate, care sunt principalii indicatori pe care ar trebui urmăriţi în raportările companiilor listate pe pieţele externe, cum se face taxarea dividendelor şi a profitului obţinut din tranzacţiile pe Pieţele de capital externe.
rezultatele financiare pentru Trimestrul I pe Pieţele externe”:

17:50 – 18:00 – Accesul participanţilor la evenimentul online
18:00 – 19:00 – Cum arată rezultatele financiare la 9 luni pe pieţele externe, companiile şi sectoarele interesante pentru investitori – Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România
19:00 – 20:00 – Cum citim raportările financiare ale unei companii listate, care sunt principalii indicatori pe care ar trebui să îi urmărim în raportările companiilor listate pe pieţele externe, cum se face taxarea dividendelor şi a profitului obţinut din tranzacţiile pe Pieţele de capital externe – Alexandra Smedoiu, CFA, Partener Deloitte România
20:00 – 20:30 – Discuţie liberă & Sesiune Q&A

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0