Depozitarul Central distribuie sumele de bani corespunzătoare restituirii de capital pentru Fondul Proprietatea SA

Depozitarul Central distribuie sumele de bani corespunzătoare restituirii de capital pentru Fondul Proprietatea SA

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 30.06.2017 – 30.06.2020, distribuie sumele de bani corespunzatoare restituirii de capital aferente anului 2017 catre acţionarii FONDUL PROPRIETATEA SA (simbol FP). Emitentul va plăti acţionarilor sumele de bani utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea restituirii de capital aprobata de AGEA este de 0,05 lei per actiune.

Acționarii FP îndreptățiți să beneficieze de returnarea de capital menționată, proporțional cu deținerea din capitalul social plătit, sunt acei acționari înregistrați în data de 12.06.2017 (“Data de înregistrare”) în registrul acționarilor ținut de Depozitarul Central S.A.

Plata dividendelor către acţionarii emitentului se efectuează începând cu data de 30.06.2017.

Actionarii care sunt clienti ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare si registru al Depozitarului Central isi pot incasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel:

-prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari;
-în numerar, la ghişeele bancare ale BRD- GSG S.A. S.A. din întreaga ţară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare și registru.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0