Depozitarul Central se alătură acțiunilor educaționale și de promovare prilejuite de World Investors Week

Depozitarul Central se alătură acțiunilor educaționale și de promovare prilejuite de World Investors Week

Depozitarul Central se alătură acțiunilor educaționale și de promovare prilejuite de World Investors Week, oferind gratuit, în săptămâna 25-29 octombrie 2021, serviciul de înregistrare a codului IBAN utilizat pentru efectuarea plăţilor de dividende prin virament bancar.

Ca în fiecare an, Săptămâna Mondială a Investitorilor este aniversată și în România, sub egida Autorității de Supraveghere Financiară, cu sprijinul Depozitarului Central, care oferă gratuit, celor interesați, în perioada 25 – 29 octombrie anul curent, serviciul de înregistrare a codului IBAN, utilizat pentru efectuarea plăților de dividende prin virament bancar.

„Săptămâna Mondială a Investitorilor dobândește, în România, semnificații tot mai profunde și valențe tot mai complexe, de la an la an. Acest lucru este direct corelat, din fericire, cu nivelul de dezvoltare a pieței de capital românești și cu numărul celor interesați de fenomenul financiar.

Deși finalul lunii octombrie ne găsește, din nou, într-un context complicat din punct de vedere pandemic și social, piața de capital românească are multe motive de optimism și încredere, de speranță și sărbătoare. Depozitarul Central se alătură, din nou, manifestărilor prilejuite de eveniment și își așteaptă, cu porțile on-line deschise, toți investitorii și partenerii. Accelerarea digitalizării proceselor și serviciilor oferite permite desfășurarea tuturor activităților curente într-un cadru sigur, profesionist și eficient.”, a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Deținătorii de instrumente financiare care nu sunt clienți ai unui intermediar își vor putea înregistra gratuit codul IBAN, pe baza actului de identitate, a unui extras de cont de la bancă şi a completării formularului de colectare a codului IBAN, timp de o săptămână, începând cu data de 25 octombrie 2021, prin transmiterea documentelor necesare înregistrării codului IBAN utilizând serviciile poştale (Depozitarul Central S.A., Bulevardul Carol I, Nr. 34-36, Bucureşti, Sector 2, Cod poştal: 020922) sau corespondența electronică (contact@depozitarulcentral.ro).

Mai multe informaţii despre documentele necesare înregistrării codului IBAN pot fi obţinute accesând pagina de internet a Depozitarului Central: https://www.roclear.ro/Detinatori/DetinatoriDistribuireDividende

Înregistrarea codului IBAN la Depozitarul Central este necesară şi utilă deținătorilor de instrumente financiare care nu au cont deschis la un intermediar, pentru încasarea automată a dividendelor sau a altor sume de bani cuvenite, plata acestora fiind instructată de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de emitentul la care respectivul acționar are deţineri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0