Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente plății pentru titlurile de stat emise în cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanțelor.

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente plății pentru titlurile de stat emise în cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanțelor.

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 12/08/2022, distribuie sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 LEI/ instrument financiar pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice, emise de Ministerul Finanțelor (simbol R2208A). Emitentul va plăti deținătorii de titluri de stat sumele de bani aferente, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 03/08/2022.

Obligatarii care sunt clienți ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central își pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceștia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare și registru.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0