Echipa de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadru Universităţii Babes-Bolyai a câştigat etapa naţională a competiţiei „CFA Institute Research Challenge”, organizată de Asociaţia CFA România

Echipa de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadru Universităţii Babes-Bolyai a câştigat etapa naţională a competiţiei „CFA Institute Research Challenge”, organizată de Asociaţia CFA România

Asociaţia CFA România, membră a CFA Institute (SUA) – organizaţia profesioniştilor din sectorul investiţiilor, a organizat în anul universitar 2021 – 2022, etapa naţională a competiţiei „CFA Institute Research Challenge”, eveniment aflat la a X-a ediţie.
Competiţia “CFA Institute Research Challenge” a fost câştigată de echipa de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Studenţii Anamaria Sîntoma, Alexandru-Mihail Stroila, Oana Anastasia Morariu, Denişa Marc şi Cristian-Zamfir Ciceu, coordonaţi de Conf. univ. dr. Miruna Pochea şi având ca mentor pe Irina Railean, CFA – membră a Asociaţiei CFA România, au obţinut cel mai bun rezultat după desfăşurarea celor două probe ale competiţiei, raportul scris de analiză şi prezentarea concluziilor analizei în faţa juriului.
“Am fost cu toţii impresionaţi de nivelul ridicat la care au participat echipele de studenţi înscrise în competiţie şi de capacitatea studenţilor de a înţelege una dintre cele mai importante industrii pentru România şi una dintre cele mai complexe companii. Echipele au lucrat mai mult de şase luni şi au realizat o analiză comparabilă cu a unui analist financiar profesionist. Toţi cei 40 de studenţi care au luat parte în această competiţie sunt valoroşi pentru industria financiară din România şi Republica Moldova. Mulţi dintre ei vor fi lideri ai industriei financiare din cele două ţări şi, judecând după performanţa lor în cadrul competiţiei “CFA Institute Research Challenge”, suntem încrezători că suntem pe mâini bune”, a declarat Andreea Nica, CFA – coordonator proiect şi membru în Consiliului Director al Asociaţiei CFA România.
Mulţumim companiei OMV Petrom S.A., simbol bursier SNP, pentru că a acceptat invitaţia noastră de a fi compania subiect în cadrul competiţiei “CFA Institute Research Challenge”. Competiţia se bazează pe principiile dezvoltării durabile, a armoniei între mediu, economic şi social, şi ne bucura faptul că atât OMV Petrom S.A. cât şi McKinsey & Company în România, partenerul oficial al competiţiei, companii angajate în efortul pentru sustenabilitate, sunt parte din acest proiect educaţional.
Apreciem eforturile celor nouă echipe de studenţi înscrise în acest an în competiţie, echipe care au reprezentat universităţi din România şi Republica Moldova. Suntem recunoscători profesorilor coordonatori şi voluntarilor Asociaţiei CFA România, care şi-au dedica timpul şi energia pentru pregătirea studenţilor şi care au contribuit la bună desfăşurare a proiectului.
Asociaţia CFA România împreună cu mediul universitar, companiile listate şi sectorul financiar, susţin şi contribuie la formarea unor generaţii puternice de profesionişti care au valori diferite, beneficiază de interconexiune digitală şi se maturizează într-o economie a sustenabilităţii care pune accent atât pe aspectele financiare, dar şi pe cele non-financiare pentru creşterea calităţii vieţii, protejarea celor vulnerabili şi a mediului înconjurător.
Competiţia “CFA Institute Research Challenge” s-a desfăşurat cu suportul şi susţinerea CFA Institute, şi a companiilor McKinsey & Company în România, Refinitiv şi Kaplan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0