Echipa M&A a Clifford Chance Badea a asistat Crédit Agricole în procesul privind vânzarea Crédit Agricole Bank România către Vista Bank România

Echipa M&A a Clifford Chance Badea a asistat Crédit Agricole în procesul privind vânzarea Crédit Agricole Bank România către Vista Bank România

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență Crédit Agricole S.A. în tranzacția privind vânzarea subsidiarei Crédit Agricole Bank România către Vista Bank România, care s-ar putea finaliza în prima parte a anului.
Echipa de avocați coordonată de partenerul Nadia Badea a fost formată din counsel Loredana Ralea, Radu Costin și Diana Crângașu – senior associates, și Alexandra Voicu – avocat. Asistența acordată a vizat toate etapele procesului de vânzare, începând cu pregătirea documentelor necesare tranzacției, suport în procesul de selecție a cumpărătorului (proces competitiv), consultanță pe aspecte de reglementare, negociere și semnarea acordului de vânzare.
Nadia Badea (foto), coordonatoarea Practicii M&A a biroului din București, spune: „Suntem onorați că am fost alături de una dintre cele mai importante instituții financiare din lume, de care ne leagă o colaborare îndelungată la nivel global, contribuind totodată la o nouă tranzacție importantă pentru industria bancară locală”.
Loredana Ralea adăugă: „Tranzacțiile din industria financiar-bancară sunt caracterizate de o complexitate sporită, fiind vorba despre una dintre cel mai strict reglementate industrii la nivel global. Experiența pe care am acumulat-o în astfel de proiecte, precum și colaborarea transparentă și profesionistă cu toate echipele implicate au fost foarte importante în adaptarea la actualul context și parcurgerea cu succes a etapelor procesului de vânzare până la semnarea tranzacției”.
În ultimii ani, Clifford Chance Badea și-a consolidat portofoliul de tranzacții M&A din industria financiar-bancară, asistând printre altele:
• Fondul american de investiții J.C. Flowers & Co. în legătură cu achiziţia Piraeus Bank România de către fonduri asistate de J.C. Flowers & Co., tranzacţie care a marcat debutul investitorului american pe piaţa locală (decembrie 2017),
• BNP Paribas Leasing, în preluarea acțiunilor a două societăți românești de profil deținute de grupul german IKB, care s-a retras de pe piața locală (iunie 2018), și
• First Bank, deținută de J.C. Flowers & Co., în legătură cu achiziţia Leumi Bank România (aprilie 2019);
Practica M&A și Real Estate a Clifford Chance Badea are în portofoliu unele dintre cele mai importante tranzacții locale și regionale, asistând companii multinaționale, fonduri de investiții și instituții financiare globale fie de partea vânzătorului, fie de partea cumpărătorului. Firma este, adesea, prima opțiune pentru asistență juridică acordată celor mai importante fonduri de private equity active în România și în regiune.
În 2020, Chambers Europe a plasat din nou Clifford Chance în categoria firmelor de avocatură din palierul 1 (Tier 1) pentru practica de Corporate M&A și Banking & Finance în Europa Centrală și de Est.
Printre proiectele M&A semnate de Clifford Chance Badea în 2020 se numără:
• Asistență acordată Kingspan Group PLC, lider global în producția de sisteme de termoizolații rigide de înaltă performanţă și sisteme de anvelopare termică a clădirilor, în cadrul negocierilor pentru preluarea diviziei Steel a TeraPlast Group, respectiv TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest SA; și
• Asistență acordată Pfizer pe aspecte juridice locale în spin-off-ul global și unirea diviziei generice Upjohn cu compania Mylan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0