Economia britanică iese de la terapie intensivă

international

Economia britanică iese de la „terapie intensivă”, se arată într-un discurs pregătit de ministrul de Finanţe al Marii Britanii, George Osborne, pentru un eveniment unde ministrul urma să prezinte o evaluare a finanţelor guvernului şi informaţii despre planuri pentru reducerea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de lire sterline, document obţinut de presă.

Ministrul va anunţa o strategie privind utilizarea fondurilor economisite prin reducerile de cheltuieli pentru investiţii în educaţie, cercetare, drumuri şi căi ferate, care să susţină „revenirea Marii Britanii în prima ligă economică”. „Marea Britanie trece de la faza de salvare la cea de recuperare. Economia iese de la terapie intensivă, dar trebuie să consolidăm această recuperare”, se arată în discursul citat de Mediafax.

Osborne s-a confruntat în ultima perioadă cu presiuni pentru creşterea investiţiilor care să susţină creşterea economică şi urmează să prezinte detalii ale „unui plan de infrastructură pe termen lung”.

„Economisim bani de la ajutoare sociale şi de unde se face risipă pentru a investi în drumuri, căi ferate şi educaţie, care vor ajuta economia în viitor”, potrivit sursei citate.

Marea Britanie a înregistrat în mai împrumuturi nete de 8,8 miliarde de lire sterline (10,3 miliarde de euro), mai puţin decât anticipau analiştii, au arătat date publicate recent de biroul de statistică de la Londra.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0