-->

Educație antreprenorială la Raiffeisen Bank – Startup Studio by Factory lansează înscrierile, pentru cea de-a doua ediție

Educație antreprenorială la Raiffeisen Bank – Startup Studio by Factory lansează înscrierile, pentru cea de-a doua ediție

  • Antreprenorii, aflați la început de drum, se pot înscrie în perioada 2 – 20 mai 2022 în Startup Studio by Factory, ediția a doua;
  • Partenerul alături de care Raiffeisen Bank va implementa modulul educațional este Impact Hub Bucharest;

144 de antreprenori au participat la prima ediție Startup Studio by Factory și au beneficiat de peste 300 de ore de mentorat cu peste 50 de mentori.

Aflat la cea de-a doua ediție, programul de educație antreprenorială Startup Studio by Factory revine anul acesta cu noutăți, pentru a susține antreprenorii la început de drum să-și lanseze produse și servicii inovatoare în piață. Cele mai creative idei de business sunt dezbătute alături de mentori și specialiști în business pentru a pleca la drum cu șanse de reușită mai mari în atragerea de finanțare, clienți și investitori.

Beneficii și oportunități în Startup Studio by Factory

Startup Studio by Factory este răspunsul băncii la nevoia de know-how și mentorat a antreprenorilor români, facilitându-le accesul gratuit la o structură de curs integrată care cuprinde ședințe teoretice și practice de Design Thinking și Business Model Generation, workshop-uri și sesiuni de mentorat cu experți în domeniu. La finalul programului, antreprenorii cu cele mai bune idei de afaceri pot obține finanțarea factory by RAIFFEISEN BANK, un credit de până la 50.000 de euro, pentru a-și implementa planul de afaceri.

„Anul acesta, ne dorim să le oferim participanților din Startup Studio by Factory o experiență completă, care să îi pregătească pentru călătoria pe care o vor începe în antreprenoriat. Toate cele trei module au fost special conturate astfel încât participanții să deprindă cunoștințele necesare pentru a-și construi un plan de afaceri solid și pentru a identifica în mod corect cele mai bune oportunități de dezvoltare pentru business-ul lor. Ne bucurăm sa avem alaturi echipa Impact Hub Bucharest și să sprijinim împreună antreprenorii cu potențial și cu idei inovatoare”, a declarat Raluca Nicolescu, Director lMM Raiffeisen Bank.

Structura programului este special conturată pentru antreprenorii la început de drum

Durata de desfășurare a programului de educație antreprenorială este de trei saptămâni., iar participanții vor putea să acumuleze informații, astfel:

  • în modulul de Design Thinking, participanții vor descoperi alături de facilitatori și antreprenori cu experiență cum să aplice metodologia Design Thinking pentru a-și dezvolta ideea și pentru a se asigura că aceasta răspunde unei probleme reale pentru un segment bine definit de clienți;
  • în modulul de Business Modelling, antreprenorii au access la un instrument de planificare strategică – Business Model Canvas, care îi ajută să-și structureze propunerea de afaceri în detaliu și să adreseze principalele elemente necesare pentru lansarea ideii lor în piață;
  • în plus, pregătirea va fi completată de sesiunea de exersare a unei prezentari, unde antreprenorii vor avea oportunitatea să își îmbunătățească modul în care își susțin ideiile de business. Astfel, în cadrul unor sesiuni practice de grup, participanții vor primi feedback de la experții Raiffeisen Bank și Impact Hub Bucharest. Această experiență le va spori șansele să obțină finanțarea factory de 50.000 euro. în plus, cei care accesează creditul factory și au nevoie de capital suplimentar pentru afacerea lor, vor avea oportunitatea să își prezinte ideea în fața unui grup de investitori.

Cum se pot inscrie antreprenorii in program?

Înscrierile sunt deschise până pe 20 mai pe www.raiffeisenfactory.ro/startup-studio. În cadrul formularului de aplicare, antreprenorii vor putea alege la care din cele două sesiuni ale modului vor participa: în mai – iunie sau în octombrie – noiembrie 2022. De asemenea, toți cei care au deja o idee de afaceri și vor să aplice doar pentru finanțare se pot înscrie în programul de creditare factory by RAIFFEISEN BANK pe tot parcursul anului. Mai multe detalii despre beneficiile programului sunt disponibile pe www.raiffeisenfactory.ro.

”Ca să devină sustenabile și să aibă toate resursele pentru scalare la momentul potrivit, afacerile la început de drum au nevoie de claritate și sprijin. Acesta este motivul pentru care am gândit o experiență educațională bazată pe interacțiunea noastră cu mii de antreprenori români din programele Impact Hub Bucharest – cu un focus pronunțat pentru practică, testare și rafinare a celor mai importante componente ale business-ului.” a transmis Vlad Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest.

Peste 50 de mentori au fost implicați în prima ediție a laboratorului de inovație

Prima ediție a modului Startup Studio by Factory a adus la un loc 144 de participanți în cele două sesiuni de înscriere și 300 de ore de mentorat cu peste 50 de mentori executivi de top și fondatori ai unor companii de succes.

Industriile cu cele mai multe idei de afaceri din prima ediție Startup Studio by Factory au fost cea a serviciilor (23%), de IT&C (17%), de producție (13%) și de educație (12%); urmate de industriile de sănătate (10%), de agricultură (8%) și de construcții (5%).

Totodată, sustenabilitatea a fost un element de interes pentru participanți – 8% din ideile de business din componenta educațională au propus soluții prietenoase pentru mediul înconjurător, prin valorificarea surplusului de alimente sau deșeuri agricole, sau prin încurajarea mobilității urbane.

În ultimii ani, Raiffeisen Bank a intensificat procesul de simplificare și transformare digitală, dezvoltând o serie de soluții digitale de creditare, plăți online și cu dispozitive mobile care să răspundă nevoii clienților de a avea acces la servicii bancare oriunde, oricând.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,25 milioane de clienți persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Peste 1 milion de clienți digitali folosesc aplicațiile Raiffeisen Smart Mobile și Raiffeisen Online. Banca are 4.600 de angajați și o rețea de peste 300 de agenții în toată țara, aproximativ 1100 de ATM-uri si mașini multifuncționale (MFM-uri) și 25.800 de POS-uri.

Aflat la a cincea ediție, factory by RAIFFEISEN BANK este un program care susține inovația în business prin acordarea unor credite avantajoase de până la 50.000€ startup-urilor din România. Până în acest moment, peste 275 dintre business-urile care au trecut prin porțile fabricii au beneficiat de mentorat și finanțare de peste 10 milioane €.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0