Elveţia, Germania şi Austria, primele în lume în Indexul PwC Young Workers

Elveţia, Germania şi Austria, primele în lume în Indexul PwC Young Workers

Elveţia, Germania şi Austria ocupă primele trei poziţii şi în 2015 în Indexul PwC Young Workers al statelor lumii care reuşesc să îşi integreze cel mai bine tinerii pe piaţa forţei de muncă, potrivit unui comunicat de presă. Islanda, Norvegia şi Danemarca le urmează celor trei în clasament.

Israel, Luxemburg şi Germania au înregistrat cele mai semnificative îmbunătăţiri între 2006 şi 2015, dar economiile din sudul Europei, cum ar fi Spania, Italia şi Grecia, s-au luptat să se redreseze după criza financiară globală, se mai arată în raport.

Datele PwC Young Workers relevă că Europa continuă să conducă la nivel global în acest clasament, dar şi faptul că Statele Unite ale Americii revin în topul primelor 10 ţări pentru prima dată după 2006.


pwc-2

Specialiştii PwC apreciază că „dacă ţările şi-ar putea reduce proporţia tinerilor aflaţi în afara sistemelor de educaţie, ocupare Şi formare profesională la nivelul celor din Germania, majoritatea membrilor OCDE ar putea înregistra cre;teri substanţiale pe termen lung ale PIB-ului, care ar varia de la aproximativ 2-3% în Marea Britanie, SUA şi Franţa până la 7-9% în Spania, Grecia şi Turcia. Câştigul economic total în cadrul OCDE ar putea fi de peste 1 trilion de dolari pe termen lung din reducerea ratelor NEET la nivelurile celor din Germania”.

De asemenea, analiza PwC mai arată că ţările care se situează mai jos în cadrul clasamentului ar putea aduce miliarde de dolari economiile lor pe termen lung dacă vor implementa bune practici pentru a valorifica acest potenţial.

„Am identificat trei aspecte cheie ale pieţei forţei de muncă caracteristice celor mai performante economii analizate în Young Workers Index. În primul rând, sistemul de educaţie dual german, care încorporează atât formarea vocaţională, cât şi predarea la clasă, şi care poate oferi tinerilor mai multe opţiuni în tranziţia lor spre piaţa muncii. Creşterea numărului şi nivelului de formare al ucenicilor în toate sectoarele industriei, precum şi o concentrare mai mare din partea şcolilor pe abilităţi cheie transferabile, cum ar fi matematica, pot ajuta la integrarea tinerilor pe piaţa muncii. În al doilea rând, schimbarea percepţiilor angajatorilor asupra tinerilor şi încurajarea implicării lor timpurii în şcoli – cum ar fi dobândirea unei experienţe de muncă, consiliere în carieră, îndrumare şi acţiuni sociale iniţiate de tineri – ar putea spori capacitatea de inserţie şi de implicare profesională a tinerilor. Şi, în al treilea rând, folosirea filtrelor bazate pe competenţe ar putea contribui la eliminarea barierelor în angajarea tinerilor proveniţi din medii socio-economice defavorizate, care pot fi expuşi riscului unui comportament anti-social”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.


Indexul PwC Young Workers compară impactul asupra pieţei forţei de muncă şi în sistemele de educaţie a tinerilor între 15-24 de ani din 35 de ţări OCDE.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0