ENEL semnează un parteneriat cu SCOTIABANK COLPATRIA pentru  extinderea ofertei de servicii financiare în COLUMBIA

ENEL semnează un parteneriat cu SCOTIABANK COLPATRIA pentru extinderea ofertei de servicii financiare în COLUMBIA

Enel, prin divizia sa de servicii energetice avansate Enel X și compania de distribuție Enel-Codensa, va colabora cu grupul bancar Scotiabank Colpatria pentru a dezvolta noi servicii financiare în Columbia, respectiv extinderea ofertei de carduri de credit puse la dispoziția clienților rezidențiali și a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).

Această inițiativă va extinde gama de servicii oferite prin Credito Facil Codensa (CFC), un program lansat în 2009 de Enel-Codensa și Colpatria pentru a oferi carduri de credit cu circuit închis, folosind capacitatea Enel-Codensa de a colecta plăți cu cardul de credit, prin facturile de energie electrică.

Acest parteneriat este un pas înainte important pentru poziționarea companiei noastre ca jucător relevant pe piața cardurilor de credit din Columbia și ca furnizor de servicii financiare, prin folosirea expertizei partenerului nostru, Scotiabank Colpatria, precum și a know-how-ului dobândit de Enel-Codensa de-a lungul anilor prin experiența de succes a CFC”, a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X. „Inițiativa exemplifică angajamentul Enel X de a oferi servicii noi și inovatoare, adaptate nevoilor diverse ale clienților săi, prin soluții care depășesc cu mult modelul tradițional al energiei ca marfă și se bazează pe o abordare orientată către clienți.”

Pentru Scotiabank Colpatria, acest parteneriat este foarte important, deoarece ne permite să răspundem nevoilor specifice ale unui segment foarte relevant dintre clienții noștri, oferindu-le un serviciu eficient și de calitate. Suntem siguri că, împreună cu Enel, vom consolida oferta noastră în beneficiul clienților din Columbia”, a declarat Jaime Alberto Upegui, președintele Scotiabank Colpatria.

În ultimii zece ani, CFC a ajutat la extinderea serviciilor de credit și a celor financiare pentru utilizatorii care anterior nu aveau acces la acestea, prin emiterea și furnizarea de carduri de credit cu circuit închis pentru cumpărături în peste 7.000 de puncte de vânzare din Bogotá și Cundinamarca. Până în prezent, CFC a înregistrat peste 850.000 de carduri de credit active, atingând o cotă de piață de 5% în Columbia în 2019. Datorită gestionării plăților prin facturile de energie electrică, CFC are cel mai scăzut nivel al ratei creditelor neperformante pe piața cardurilor de credit din Columbia, înregistrând o rată de satisfacție de aproximativ 70% în rândul clienților săi.

Parteneriatul are ca scop extinderea serviciilor financiare oferite pe piața columbiană, adăugând un card de credit „deschis”, pe care clienții îl vor putea folosi pentru orice fel de plăți în Columbia și în străinătate. În plus, va fi posibilă utilizarea cardului pentru o gamă mai largă de servicii, inclusiv transportul public, permițând clienților să plătească cu ușurință călătoriile în sistemul de transport public integrat și al rețelei TransMilenio din Bogotá. Prin intermediul acestui program, Enel și Scotiabank Colpatria vor oferi o soluție competitivă și simplă pentru a sprijini nevoile zilnice ale utilizatorilor săi.

Grupul Enel este unul dintre principalii investitori privați din sectorul energetic din Columbia, fiind prezent prin Enel-Emgesa și Enel Green Power (EGP) Columbia în generarea de energie electrică, în distribuția de energie electrică, prin intermediul Enel-Codensa și în activitatea de servicii energetice avansate, prin Enel X. Enel-Emgesa este cel mai mare producător de energie al țării, cu o capacitate totală de aproximativ 3,6 GW, din care aproximativ 3,1 GW proveniți de la 15 hidrocentrale și peste 400 MW de la două centrale termice. În luna aprilie a anului trecut, EGP Columbia a inaugurat El Paso, cea mai mare centrală fotovoltaică din țară, cu o capacitate instalată de 86,2 MW. Enel-Codensa distribuie și vinde energie electrică către aproximativ 3,5 milioane de utilizatori finali în Bogota și peste 100 de municipalități din departamentele Cundinamarca, Boyacá, Tolima, Caldas și Meta, prin intermediul a 72.510 km de rețele de înaltă, medie și joasă tensiune. Enel X în Columbia oferă soluții inovatoare digitale pentru clienții publici, corporate și rezidențiali, cu peste 400.000 de puncte eficiente de iluminat public, utilizate în sectorul mobilității electrice, cu 357 de puncte de încărcare publică și privată instalate la Bogotà și mai multe proiecte de promovare a mobilității electronice pentru transportul public (e-taxi, biciclete electrice și programe de car sharing, infrastructură de încărcare pentru e-autobuze).

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, locuințe, industrii și mobilitate electrică. Enel X deține poziția de lider în cadrul programelor de echilibrare a rețelelor prin managementul consumului la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de răspuns la cerere, gestionată și repartizată în prezent în America Centrală, de Sud și de Nord, Europa, Asia și Oceania.

Scotiabank Colpatria este una dintre cele mai mari bănci din Columbia, cu un portofoliu care acoperă împrumuturi de consum, credite ipotecare pentru companii și IMM-uri, printre altele. Este principalul emitent de carduri de credit (inclusiv co-branded) și unul dintre liderii creditului de tip revolving. Este prezentă în peste 35 de orașe columbiene, cu o rețea de 188 de birouri și peste 800 de bancomate la nivel național. Pentru a accesa portofoliul său divers de produse: www.scotiabankcolpatria.com.

Scotiabank este o bancă internațională de top din Canada și furnizorul principal de servicii financiare în zona Americilor. Are peste 25 de milioane de clienți, oferind o gamă completă de servicii de consultanță, produse și servicii bancare pentru persoane fizice și companii, servicii de investment banking și piețe de capital. Acțiunile sunt tranzacționate la Bursa de Valori din Toronto și la Bursa din New York.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0