eToro își consolidează angajamentul față de metaverse prin lansarea portofoliului MetaverseLife

eToro își consolidează angajamentul față de metaverse prin lansarea portofoliului MetaverseLife

Reţeaua socială de investiţii eToro anunță lansarea MetaverseLife, un nou portofoliu inteligent, care oferă investitorilor expunere pe termen lung la proiecte cheie, atât de acțiuni cât și de criptoactive, din industria metaversului.

Metaversul se referă la o lume virtuală în care utilizatorii se pot deplasa sub formă de avataruri, interacționând cu alte persoane din punct de vedere social și economic. Schimbarea brandului Facebook în Meta Platforms și noul accent pus pe construirea acestui ecosistem imersiv este doar un exemplu al interesului uriaș pentru tehnologia metaverse la nivel global.

Titanii din tehnologie pariază pe viitorul activelor digitale. Microsoft creează un metavers prin intermediul platformei sale de comunicare Teams, numită Mesh; Unity Software cu platforma sa de conținut tridimensional, platforma Omniverse a NVIDIA, editorii de jocuri video precum Roblox, EPIC Games și, mai recent, Ubisoft, cu lansarea platformei sale NFT eficientă din punct de vedere energetic, încep să manifeste interes pentru această tehnologie și să ia un avans în această potențială migrare către metavers.

„Fiind frontiera supremă între lumea reală și cea virtuală, metaversul reprezintă cea mai probabilă evoluție a internetului în următorii ani. Potențialul ar putea părea infinit, dar adoptarea nu va fi neapărat ușoară sau nu se va întâmpla peste noapte”, spune Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro. „Metaversul va necesita o capacitate de procesare mai mare, lățime de bandă și îmbunătățiri la nivelul hardware-ului – căști, ochelari, smartphone-uri și servicii cloud. Deși se află încă în stadii incipiente, industria ar putea deveni o piață de 800 de miliarde de dolari, potrivit analiștilor de la Bloomberg.” 

Portofoliul MetaverseLife este alcătuit din acțiuni și criptoactive care reprezintă adevărata esență a metaversului. Acesta este mai puternic îndreptat către platformele care vor permite crearea acestor metaverse, cum ar fi acțiunile Meta Platforms și Roblox, și criptoactivele sau platformele de metaverse bazate pe blockchain Decentraland, Sandbox și Enjin. Portofoliul conține, de asemenea, nume cunoscute din domeniul tehnologiei care vor contribui la adoptarea pe scară mai largă a metaversului, cum ar fi Amazon, Apple, Microsoft și Nvidia. Alocarea completă a portofoliului poate fi văzută aici.

Dani Brinker a adaugat: „Atunci când se evaluează oportunitatea de investiție a industriilor emergente, diversificarea este esențială, deoarece nu toți cei implicați vor fi câștigători. Pentru persoanele care nu au timp să cerceteze evoluțiile continue ale industriei, piața poate părea copleșitoare. Prin împachetarea unei selecții de active într-un portofoliu, noi facem munca grea și le permitem clienților noștri să se expună la metavers și să repartizeze riscul pe o varietate de active.”

Portofoliile eToro oferă investitorilor expuneri gata pregătite și complet alocate, grupate pe diverse teme de investiții. Reunind mai multe active pe baza unei metodologii definite și utilizând o abordare pasivă a investițiilor, portofoliile eToro sunt soluții de investiții pe termen lung care oferă o expunere diversificată fără comisioane de administrare.

Investiția inițială pornește de la 500 de dolari, iar investitorii pot accesa instrumente și grafice pentru a urmări performanța portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ține la curent cu evoluțiile din sectorul metaversului. MetaverseLife este unul dintre cele peste șaizeci de portofolii disponibile pe eToro.

eToro a anunțat recent adăugarea platformei de metaverse Sandbox, bazată pe criptoactive și blockchain, permițând clienților săi să investească într-un metavers. Pornind de la acest parteneriat, eToro plănuiește alte colaborări, inclusiv achiziționarea de terenuri în metavers.

Tomer Niv, director al Global Crypto Solutions la eToro, a declarat: „eToro este un pionier în domeniul cripto, cu un istoric binecunoscut de adoptare a noilor tehnologii în beneficiul investitorilor individuali. Suntem incredibil de entuziasmați de oportunitățile oferite de metavers și vom dezvălui foarte curând detalii suplimentare, inclusiv câteva parteneriate cheie. Urmăriți spațiul metaverse!”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0