eToro lansează BatteryTech, un portofoliu inteligent care sprijină mobilitatea și transformarea energetică

eToro lansează BatteryTech, un portofoliu inteligent care sprijină mobilitatea și transformarea energetică

eToro, rețeaua socială de investiții, a anunțat lansarea BatteryTech, cel mai recent portofoliu adăugat la suita sa de portofolii inteligente tematice, oferind investitorilor o expunere pe termen lung la industria bateriilor, o industrie cu o creștere rapidă.

Accentul tot mai mare pe îmbunătățirea stocării și eficienței energetice a ocupat un loc central în economiile lumii, fiind un factor cheie pentru tranziția către un mod de alimentare cu energie regenerabilă. În ultimul deceniu, o creștere bruscă a producției de baterii litiu-ion a dus la scăderea prețurilor de producție a vehiculelor electrice (VE) până la punctul în care acestea au devenit viabile din punct de vedere comercial.

„Bateriile sunt esențiale pentru tranziția către net-zero și susțin tendințele majore privind sustenabilitatea, inclusiv mobilitatea electrică și stocarea sustenabilă a energiei”, a declarat Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro. „Având în vedere estimările privind capitalizarea pieței globale de baterii care se pare că va ajunge la 173 de miliarde de dolari până în 2026, de la 105 miliarde de dolari în 20211, am dorit să le oferim clienților noștri o oportunitate de a investi în inovație și într-o piață cu o creștere rapidă.”

Numai segmentul litiului reprezintă 29,3% din piața2 globală a bateriilor. Cu o industrie a vehiculelor electrice care se îndreaptă spre adoptarea în masă, piața sa va valora 800 de miliarde de dolari până în 2030 – de la 160 de miliarde de dolari în 20193. Se preconizează că investițiile în producția de litiu vor crește cu 78,14% de la an la an, de la 497.000 tone în 2021 la 636.000 tone până la sfârșitul anului 20224. Provocarea pentru industrie va fi de a se asigura că oferta se potrivește cu ritmul de adoptare a vehiculelor electrice fără a compromite accesibilitatea vehiculelor.

Ben Laidler, Strategul pentru piețe globale la eToro, a declarat: „În ultimele douăsprezece luni, am văzut cum prețurile litiului au crescut cu peste 400%, iar astăzi prețul mediu al bateriei este de aproximativ 9.000 de dolari, adică peste 20% din costul vehiculului. Producătorii și-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la faptul că livrările nu vor putea face față cererii în creștere. Având în vedere că guvernele și companiile depun eforturi pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate, investitorii manifestă un interes din ce în ce mai mare față de companiile care oferă soluții și tehnologii care sprijină mobilitatea net-zero și transformarea energetică.”

Portofoliul BatteryTech oferă oportunitatea de a investi în companii care contribuie la ciclul de viață al bateriilor, de la companii miniere și de rafinare care procesează litiu, nichel, mangan și cobalt, la producători de baterii, producători de vehicule electrice și companii care dezvoltă tehnologii de stocare sustenabilă a energiei. Printre cele 30 de acțiuni care alcătuiesc portofoliul se numără unele dintre cele care schimbă regulile jocului în industrie, printre care ABB, Bloom Energy, Tesla, NIO, Glencore și Sunrun. Lista completă a companiilor poate fi consultată aici.

Dani Brinker a adăugat: „Prin gruparea unei serii de active într-un portofoliu, noi facem munca grea și le permitem clienților noștri să obțină expunere la o piață în creștere rapidă și să distribuie riscul pe o varietate de active. Investind în portofoliul BatteryTech, clienții noștri vor putea lua parte la tranziția sustenabilă și la transformarea modului în care folosim și stocăm energie.”

Portofoliile eToro oferă investitorilor expuneri gata pregătite și complet alocate, grupate pe diverse teme de investiții. Reunind mai multe active pe baza unei metodologii definite și utilizând o abordare pasivă a investițiilor, portofoliile eToro sunt soluții de investiții pe termen lung care oferă o expunere diversificată fără comisioane de administrare.

Investiția inițială începe de la 500 de dolari, iar investitorii pot accesa instrumente și grafice pentru a urmări performanța portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ține la curent cu evoluțiile din sector. Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.

1 Global Industry Analysts, Inc.: Global Battery Market Outlook (January 2022)

2 Global Industry Analysts, Inc.: Global Battery Market Outlook (January 2022)

3 Allied Market Research: EV Vehicle Market 2022-2030 (January 2022)

4 S&P Global: Commodities 2022 (December 2021)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0