eToro permite investitorilor individuali să acceseze oportunități de private equity prin lansarea unui nou portofoliu

eToro permite investitorilor individuali să acceseze oportunități de private equity prin lansarea unui nou portofoliu

  • eToro lansează un portofoliu de private equity care permite investitorilor individuali să se expună la piețele private care au fost în mod tradițional greu accesibile.
  • Acțiunile companiilor de private equity și ale companiilor de investiții alternative au crescut vertiginos în ultimii cinci ani, în contextul unei frenezii a tranzacțiilor private.

Rețeaua socială de investiții eToro a anunțat astăzi lansarea Private Equity Smart Portfolio, cel mai recent portofoliu adăugat la suita sa de portofolii tematice, ce oferă investitorilor individuali acces la oportunitățile de pe piețele private.

Volatilitatea recentă a pieței a încurajat investitorii instituționali și persoanele fizice cu averi mari să își diversifice portofoliile prin creșterea expunerii la investiții alternative, inclusiv la capital privat.

„În 2021, sectorul de private equity a depășit 1.000 de miliarde de dolari în valoare de tranzacții, în creștere de la 577 de miliarde1 de dolari în 2020 și depășind orice altă clasă de active„, a explicat Dani Brinker (foto), Head of Investment Portfolios la eToro. „Cu toate acestea, investițiile în private equity nu sunt ușor accesibile pentru investitorii individuali, deoarece necesită sume mari de bani pentru a participa. Scopul nostru este să deschidem piețele globale astfel încât toată lumea să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Cu acest portofoliu dorim să profităm de valul de listări de companii de private equity și să oferim utilizatorilor noștri o nouă soluție pentru a-și diversifica portofoliul și a se expune la veniturile generate pe piețele private.”

Prin intermediul Private Equity Smart Portfolio, utilizatorii eToro vor putea obține expunere la 14 companii de gestionare a activelor și de investiții, listate la bursă, care gestionează active alternative, precum Blackstone, The Carlyle Group, KKR și Apollo Global Management (lista completă aici). Investind pe termen lung, aceste firme se mândresc cu ROI-uri solide și își generează veniturile printr-un mix de comisioane de administrare pentru alocarea activelor și comisioane de performanță pe profiturile obținute.

Piața de private equity a crescut într-un ritm rapid, pe fondul cererii ridicate de investiții alternative. Acest lucru se reflectă în prețul acțiunilor multor companii din cadrul industriei, cu firme precum Blackstone și KKR înregistrând creșteri ale prețului acțiunilor de 170% și, respectiv, 150% în ultimii cinci ani„, a adăugat Ben Laidler, Global Markets Strategist la eToro.

Capitalul privat a ajutat multe companii bine cunoscute, precum Airbnb, Hilton și Lululemon, să ajungă unde sunt astăzi, prin injectarea de capital și oferirea de expertiză pentru a extinde aceste afaceri. Firmele de private equity au reușit să se adapteze la condițiile economice și de piață în schimbare din ultimii ani, dezvoltându-se în afaceri uriașe, foarte diversificate de management al activelor globale. Cu aproximativ 3.6 de trilioane2 de dolari de fonduri „dry powder” de investit, ne putem aștepta ca această industrie să profite de recenta resetare a evaluărilor de piață„, a concluzionat Ben Laidler.

Portofoliile eToro oferă investitorilor expuneri gata pregătite și complet alocate, grupate pe diverse teme de investiții. Reunind mai multe active pe baza unei metodologii definite și utilizând o abordare pasivă a investițiilor, portofoliile eToro sunt soluții de investiții pe termen lung care oferă o expunere diversificată fără comisioane de administrare.

Investiția inițială începe de la 500 de dolari, iar investitorii pot accesa instrumente și grafice pentru a urmări performanța portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ține la curent cu evoluțiile din sector. Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0