EximBank: Nu avem nicio implicare în procesul de privatizare a CFR Marfă

business0Ca urmare a menționării EximBank în cadrul materialelor de presă care fac referire la procesul de privatizare a CFR Marfă și pentru o corectă informare a publicului, banca face următoarele precizări:

  • EximBank nu are nicio implicare în procesul de privatizare a CFR Marfă, nesusținând direct sau indirect vreunul dintre participanții la acest proces.
  • Facilitățile acordate de către EximBank companiei Grup Feroviar Român (care participă atât la procesul de privatizare a CFR Marfă, cât și la privatizarea BDZ Freight Services EOOD – operatorul de stat de transport de marfă pe calea ferată din Bulgaria) vizează participarea grupului la procesul de privatizare al companiei naționale de transport feroviar din Bulgaria.
  • Acordarea oricăror facilități de către EximBank se face pentru o destinație precisă, fondurile neputând fi utilizate în alte scopuri.
  • EximBank își desfășoară activitatea în conformitate și cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, sub supravegherea autorității din domeniu – Banca Națională a României. Banca a reușit să-și construiască un portofoliu de credite care s-a dovedit echilibrat din punctul de vedere al riscurilor, rata creditelor neperformante situându-se sub media pe sistem bancar. În condițiile în care sistemul bancar înregistrează pierderi în ultimii doi ani – în 2012 atingând un nivel record – considerăm relevant pentru activitatea EximBank faptul că banca a reușit performanța de a se menține în top 10 cele mai profitabile bănci de pe piața românească.
  • Pentru menționările neconforme cu realitatea și care pot produce importante prejudicii de imagine, EximBank intenționează să acționeze în conformitate cu prevederile legale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0