Facturile neîncasate considerate deja pierdere pot fi recuperate

Facturile neîncasate considerate deja pierdere pot fi recuperate

Peste 1.100 de facturi restante au fost raportate până în prezent în modulul RedBill al platformei termene.ro, de la momentul lansării parteneriatului cu KRUK România, care a avut loc în luna februarie 2020.

Aceste facturi restante înregistrează în medie o valoare de 7.400 de lei si peste 440 de zile întârziere, deci aproximativ 1 an şi câteva luni. Multe dintre companiile care au facturi neîncasate la termen le consideră deja pierderi înainte să le raporteze în RedBill.

Aproximativ jumătate dintre aceste facturi restante au intrat şi în procesul de colectare amiabilă. Valoarea acestor facturi este de ordinul milioanelor de lei, iar plata lor ar putea contribui semnificativ la îmbunătăţirea nivelului de lichidităţi în rândul companiilor de dimensiuni mici şi mijlocii.  Valoarea totală lunară a facturilor neîncasate din sistemul RedBill se situează în luna mai 2020, la aproximativ 1,4 milioane lei.

 Am lansat RedBill cu misiunea de a oferi transparență afacerilor și sănătate fluxului de numerar și ne bucurăm că parteneriatul cu KRUK România are rezultate concrete pentru însănătoșirea mediului economic. Reticența inițială a companiilor de a raporta facturile neîncasate a fost înlocuită rapid prin exemplul oamenilor corecți, manageri și antreprenori cu spirit etic. Avem utilizatori care nu mai sperau să-şi poată recupera banii neîncasaţi, iar soluţia oferită de noi le-a fost utilă “, a spus Ionuț Fodoca, Director General al Termene.ro.

Ajutăm companiile să-şi îmbunătăţeasca fluxul de numerar prin încasarea facturilor restante. Astfel, devine mai uşor pentru acestea să îşi poată construi planuri de afaceri pe termen scurt şi mediu. Factura cu cel mai mare număr de zile de întârziere pentru care am reuşit să obţinem plata avea o vechime de aproximativ un an si jumatate, însă, orice antreprenor sau manager trebuie să ţină cont de faptul că, efectuarea plăţii devine mai puţin probabilă cu cât trece mai mult timp de la scadenţă.” a spus Roxana Bia, Directorul Ariei Servicing al KRUK România.

 KRUK România şi Termene.ro au lansat la începutul anului prima soluţie automatizată  pentru raportarea si transmiterea în colectare a facturilor neîncasatecu ajutorul modului RedBill, dedicată în principal antreprenorilor. RedBill este un produs prin care firmele își pot raporta clienții care nu au plătit facturile la timp, își pot recupera banii pentru facturile neîncasate și pot verifica gratuit orice companie din România, dacă a fost raportată de alți furnizori.

Mai mult, toţi utilizatorii RedBill au la dispoziţie experienţa şi resursele KRUK România, la care până acum aveau acces preponderent marile companii.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0