Finqware anunță integrarea cu succes a MS Active Directory în platforma FinqTreasury și planuri de integrare a OpenAI pentru managementul inteligent și în timp real al lichidităților companiilor

Finqware anunță integrarea cu succes a MS Active Directory în platforma FinqTreasury și planuri de integrare a OpenAI pentru managementul inteligent și în timp real al lichidităților companiilor

Finqware, companie fintech europeană fondată în România, anunță finalizarea integrării Microsoft Azure Active Directory, sistemul de autentificare si autorizare a utilizatorilor in MS Windows, în platforma FinqTreasury. Prin această integrare, clienții corporate vor putea să se conecteze în timp real și instantaneu la conturile bancare din orice bancă europeană, direct cu adresa de email de companie si parola de Windows.

„Într-o lume plină de dispozitive de autentificare bancară și parole, frecvența autentificării pentru a opera conturile bancare și frica de breșe de securitate au devenit o anxietate pentru angajații din cadrul departamentelor financiare din marile companii. Prin această integrare, facem un pas înainte pentru a oferi o experiență sigură și mult mai ușoară în accesarea și operarea pe conturile bancare ale afacerilor. Practic, in orice companie care foloseste Windows, utilizatorul platformei de automatizare a trezoreriei FinqTreasury va fi automat logat cu credențialele de MS Windows pentru a administra conturile companiei. Astfel, nu numai ca utilizarea zilnică a parolelor si token-urilor bancare nu mai este necesara, dar si accesul la extrasele de cont deja agregate nu mai presupune nicio alta parola in afara celei de MS Windows”  spune Elena Cosma, Senior Product Manager FinqTreasury.

Startup-ul premiat și distins de Comisia Europeană cu distincția „Seal of Excellence” pentru inovație lucrează deja pentru a integra motorul de inteligență artificială OpenAI pentru a revoluționa modul în care companiile folosesc datele financiare în procesul decizional.

„Mulți dintre noi am testat și ne-am minunat de soluțiile AI de tipul ChatGPT. Având în vedere că Finqware oferă deja acces la conectarea în timp real la mișcările din conturile unei companii și, în plus, creează un ‘lac de date’ cu aceste informații bancare pe termen lung, soluția OpenAI aplicată asupra acestor date, păstrate într-un format standardizat, poate oferi modalități de interogare și raportare pe baza unor comenzi conversaționale. Ceea ce poate părea science-fiction pentru trezorieri și directori financiari, precum rapoarte sofisticate și interogări avansate bazate pe întrebări din limbaj curent, este perfect posibil. În curând în FinqTreasury,” spune reprezentanta companiei.

Pe lângă aceste implementări de tehnologii complementare de ultimă generație, Finqware planifică să lanseze și o serie de noi facilități bazate pe tehnologia proprietară de open banking, în zona automatizării plăților și a încasărilor companiilor.

„Avem deja în teste modulele de plăți și de colectare ale platformei FinqTreasury. În această toamnă, vom revoluționa modul în care se pot efectua plățile bancare către companiile medii și mari din România,” declară Elena Cosma.

Din perspectiva financiară, compania are deja o creștere explozivă, reușind să depășească în primul semestru al anului 2023 dublul cifrei de afaceri din anul anterior. Printre companiile care deja folosesc soluțiile tehnologice dezvoltate de Finqware se numără One United Properties, Fan Courier, SelfPay, Banca Transilvania, CEC Bank, Nepi Rockcastle. Compania are parteneriate strategice cu Microsoft, Google și PwC. Cu o prezență internațională în Luxemburg, compania își propune să se extindă în două țări noi până la sfârșitul anului (Grecia și Bulgaria).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0