Finqware raportează o creștere de 4x a cifrei de afaceri și înregistrează primul an de profit din automatizarea operațiunilor financiare ale companiilor

Finqware raportează o creștere de 4x a cifrei de afaceri și înregistrează primul an de profit din automatizarea operațiunilor financiare ale companiilor

Finqware, companie fintech românească specializată în automatizarea managementului trezoreriei, care a dezvoltat o tehnologie proprietară de open banking, anunță creșteri semnificative ale afacerii în anul 2023.

Potrivit rezultatelor financiare preliminare, aflate în curs de auditare, Finqware a înregistrat o creștere impresionantă de 4 ori (4x) a cifrei de afaceri în 2023, comparativ cu anul anterior.

De asemenea, acesta este primul an în care compania raportează un profit impozabil, având o marjă EBITDA de 29% (considerând profitul înainte de dobânzi, taxe, amortizare și depreciere în raport cu cifra de afaceri).

Creșterea cifrei de afaceri și a profitului provine atât din extinderea portofoliului de companii de dimensiuni medii și mari care au adoptat platforma FinqTreasury pentru automatizarea operațiunilor financiare (cum ar fi Fan Courier, One Property, Nepi Rockcastle, Electrica Furnizare, Autonom, etc.), cât și din dezvoltarea proiectelor de open banking cu băncile partenere (inclusiv Banca Transilvania și CEC Bank). Este demn de menționat că gradul de loialitate al clienților este de 100%, nicio companie nu a renunțat la platforma FinqTreasury sau FinqOneAPI, cele două soluții proprietare ale Finqware.

„Rezultatele excelente ale anului trecut confirmă succesul investițiilor atât ale fondatorilor, cât și ale investitorilor, în echipa Finqware și în tehnologia pe care o dezvoltă. Aceste cifre demonstrează valoarea pe care produsele noastre o aduce clienților, în special în segmentul enterprise, unde platforma noastră de automatizare a managementului trezoreriei bazată pe open banking, FinqTreasury, nu este egalată de nicio altă soluție din piața în care activăm și a devenit liderul pieței”, declară Cosmin Cosma, CEO al Finqware.

„Practic, rezultatele arată că open banking-ul funcționează, are adopție și este o tehnologie disruptivă care poate genera valoare și profit, în special în domeniul în care suntem printre pionierii Europei, acela al automatizării operațiunilor financiare pentru companiile de dimensiuni medii și mari. Pentru Finqware, este doar începutul dezvoltării, având în vedere planurile de a construi o companie lider în industria de paytech europeană”, continuă Cosma.

Recent, Finqware a primit inca o confirmare la nivel global, fiind singura platformă europeană acreditată și promovată de Citibank către clienții săi globali pentru automatizarea operațiunilor financiare pe baza de conectivitate bancară în timp real.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0