Fitch îmbunătăţeşte ratingul de viabilitate al Garanti Bank

Fitch îmbunătăţeşte ratingul de viabilitate al Garanti Bank

garanti

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit ratingul de viabilitate acordat Garanti Bank România, de la „b” la „b+”.

Decizia reflectă optimizarea capacităţii de finanţare a Garanti Bank (o creştere a volumului depozitelor), un solid profit brut operaţional înainte de provizioane, precum şi ameliorarea perspectivelor de creştere a economiei la nivel local.

„Strategia Garanti Bank constă în continuarea creşterii sustenabile pe termen lung, iar îmbunătăţirea ratingului de viabilitate, acordat de Fitch, confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank Romania.

Fitch a menţinut neschimbat nivelul celorlalte ratinguri acordate Garanti Bank România: cel pentru datorii pe termen lung la „BB+”, cu perspectivă pozitivă, cel pentru datorii pe termen scurt la „B”, cu perspectivă pozitivă, şi cel de sprijin la „3”, cu perspectivă pozitivă.

Ratingurile obţinute de Garanti România reflectă perspectiva pozitivă a acestora în ceea ce priveşte banca mamă, Turkiye Garanti Bankasi (TGB), care la rândul ei reflectă anunţul făcut de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), în noiembrie 2014, privind majorarea participaţiei sale în TGB.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0