Fundația OTP Bank România începe un program de educație la Miercurea Ciuc, cu sprijinul primăriei locale

Fundația OTP Bank România începe un program de educație la Miercurea Ciuc, cu sprijinul primăriei locale

Fundația OTP Bank România Miercurea Ciuc și lansează un program de educație prin cadrul căruia incepe un proiect de responsabilitate socială prin care oferă cursuri de educație financiară elevilor din localitate,în colaborare cu Primăria Miercurea Ciuc.

Noul program de educație se va desfășuraîn clădirea Primăriei Miercurea Ciuc și a fost gândit ca un spațiu dedicat activităților pentru dezvoltarea aptitudinilor financiare şi economice în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment (educație prin joc), într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor. 

“Actualul context economic a pus presiune pe majoritatea categoriilor sociale, iar tinerii nu au făcut excepție. Asta o spun studiile care arată un nivel de educație financiarăsub medie în România.

Cred că o investiție în educație este o investiție în viitorul societății, mai ales în contextul actual, astfel că ne-am propus să extindem serviciile Fundației noastre prin lansarea acestui proiect împreună cu Primăria Miercurea Ciuc. Misiunea colegilor de la Fundația OTP Bank România este de a crea conținut educațional valoros pentru inițiative educative cu impact și a oferi cursuri adaptate la nevoile tinerilor generații.”, a declarat Gyula Fatér (foto), CEO OTP Bank România.

„Ne bucurăm că această activitate se va desfășura la Miercurea Ciuc, în parteneriat cu Fundația OTP Bank România, cu școlile din localitate și, nu în ultimul rând, cu sprijinul părinților care au recunoscut importanța acestui tip de educație. Consider că această inițiativă este o adevărată investiție în viitor, iar comunitatea din Miercurea Ciuc are doar de câștigat.”, a spus Attila Korodi, primarul orașului Miercurea Ciuc.

Programul de educație va începe în anul școlar 2022-2023. Cei 3 formatori acreditațivor ține cursuri de educație financiară pentru elevii de gimnaziu și de liceu și vor oferi tinerilorși cunoștințele necesare pentru planificarea conştientă a carierei.Fundația își propune să susțină în continuare educația nonformală și, pe viitor, va oferi cursuri de educație financiară, de educație digitală și de inteligență emotională și pentru adulți.

Fundația OTP Bank România promoveazăeducația financiară și printre obiectivele cele mai importante se numără dezvoltarea de parteneriate valoroase pe toate laturile educației financiare și formării profesionale, care să susțină contribuția la formarea și dezvoltarea generației tinere din România.

În cei 8 ani de activitate, Fundația a acumulat un portofoliu important de proiecte educaționale construite pe patru linii principale de activitate: educație financiară, educația copiilor, orientare în carieră și parteneriate strategice cu asociații și ONG-uri locale. Între acestea se înscriu workshop-uri de educație financiară sau de orientare în carieră pentru adolescenți, lansarea bursei Bethlen Gábor Alapkezelő sau inaugurarea primului centru din România dedicat educației financiare – atât pentru adolescenți, cât și pentru adulți.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0