Garanti BBVA Credite de Consum devine prima instituție financiară nebancară, activă pe segmentul creditelor de consum, care primește un împrumut de 10 mil. euro de la IFC pentru finanțare verde

Garanti BBVA Credite de Consum devine prima instituție financiară nebancară, activă pe segmentul creditelor de consum, care primește un împrumut de 10 mil. euro de la IFC pentru finanțare verde

Garanti BBVA Credite de Consum, parte a Garanti BBVA Group România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a semnat un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), prin care își propune să spijine românii în reducerea amprentei de carbon a locuințelor.

Prin noul acord, Garanti BBVA Credite de Consumdevine prima instituție financiară nebancară (IFN)din România, activă pe acest segment, care primește din partea IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, un împrumut dedicat finanțării sustenabile.

Împrumutul de 10 milioane de euro va permite Garanti BBVA Credite de Consum să ofere finanțări avantajoase persoanelor fizice care aleg să investească în produse care contribuie la protejarea mediului înconjurător, respectiv o gamă largă de aparate electrocasnice eficiente energetic clasa A++++, precum și îmbunătățiri eficiente energetic pentru casele și apartamentele românilor, cum ar fi produse pentru izolarea locuințelor, ferestre eficiente energetic și panouri solare fotovoltaice (PV). Mai mult, banii pot fi folosiți și pentru achiziționarea de vehicule electrice și hibride, trotinete sau biciclete electrice.

Schimbările climatice reprezintă o provocare serioasă la adresa existenței umane și a naturii și nu putem sta deoparte. Acordul cu partenerul nostru pe termen lung IFC ne va ajuta să ne dezvoltăm portofoliul de credite verzi, sprijinind astfel mai mulți români și, în același timp, obiectivele climatice ale țării, a declarat Tolga Banyocu, Director General la Garanti BBVA Consumer Finance. „Suntem convinși că fiecare contribuție, indiferent cât de mică, este esențială pentru viitorul nostru și pentru generațiile următoare.”

Grupul Garanti BBVA are un parteneriat pe termen lung cu IFC și a primit de-a lungul anilor mai multe împrumuturi de la această instituție financiară. Cu toate acestea, este prima dată când banii sunt direcționați spre finanțarea persoanelor care planifică achiziții durabile și, astfel, contribuie la protejarea mediului.

IFC îşi asumă angajamentul de a ajuta România să accelereze tranziția ecologică și să promoveze creditele de consum ca parte a instrumentelor disponibile pentru finanțarea combaterii schimbărilor climatice”, a declarat Vittorio Di Bello, Șeful Regional al IFC pe industrie pentru instituțiile financiare din Europa. El a adăugat: „Sperăm să demonstrăm astfel modul în care instituțiile financiare nebancare se pot implica în diversificarea ofertelor de produse din sectorul financiar și stimularea creșterii sectorului privat”.

IFC susține dezvoltarea sectorului privat din România de peste 30 de ani, acordând finanțări care totalizau1.114 miliarde de dolari în iunie 2021.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0