Goldman Sachs: dolarul va ajunge la paritate cu euro în 2017

Goldman Sachs: dolarul va ajunge la paritate cu euro în 2017

Este posibil ca dolarul să ţintească paritatea cu euro pe parcursul anului 2017 condus de căile divergente ale ratelor dobânzilor, potrivit economistului şef al Goldman Sachs, Jan Hatzius, citat de CNBC. Practic, oficialul unei dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume leagă dolarul de condiţiile actuale ale pieţei, în care ratele la dobânzile în dolari cresc, în timp ce Banca Centrală Europeană păstrează politica de QE ( n.r. Quantitative Easing ).

Banca Centrală a SUA (Fed) este posibil să majoreze dobânda-cheie de trei ori în 2017, împingnd-o şi mai departe de poziţia de menţinere a dobânzilor în Europa, a mai declarat Jan Hatzius.

„Principalul motor aici nu este reprezentat de evaluare, ci de diferenţele reale ale dobânzii de referinţă. Dacă avem dreptate că Fed va duce dobânzile în sus mai mult decât se aşteaptă pieţele în prezent…, acesta este, la modul general, un bun indicator de urmărit.”, a declarat Jan Hatzius la o conferinţă susţinută la Londra.

jan

Potrivit lui Jan Hatzius, există 35% şanse ca Banca Centrală Americană să opereze o primă majorare de dobândă în luna martie. Economistul şef al Goldman Sachs crede că motivul principal al accelerării ritmului de majorare a dobânzilor, după un deceniu de inerţie, este, tot la modul general, unul pozitiv şi că acesta ar reprezenta un răspuns la o economie care merge cu mult mai bine, în conformitate cu obiectivele Fed.

În privinţa Europpei, Jan Hatzius nu se aşteaptă la o majorare a dobânzii din partea Băncii Centrale Europene înainte de 2019. Oficialul GS nu crede că revenirea economiei regionale este fragilă şi spune că ratele de creştere nu sunt deloc rele, dar atrage atenţia asupra ratei de 9,8% a şomajului, care, în opinia sa, va continua să îmmpingă inflaţia sub ţinta BCE.

Luna trecută, moneda euro a căzut la cel mai redus nivel al său din ultimii 14 ani în raport cu dolarul (1,0397 dolari/euro).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0