Grupul BCR, rezultate în primele nouă luni ale lui 2023: Construcţie de prosperitate prin educaţie financiară şi investiţii strategice

Grupul BCR, rezultate în primele nouă luni ale lui 2023: Construcţie de prosperitate prin educaţie financiară şi investiţii strategice

Comunicatul BCR, publicat de BVB pe 30 octombrie 2023, privind rezultatele financiare trimestrul 3 2023 arată că Grupul BCR a înregistrat un profit net de 1.698,2 milioane de lei (343,8 milioane de euro) în 1-9 2023.

 „Avansăm în demersul de educaţie financiară şi transfer de cunoştinţe, prin care oamenii au încredere în potenţialul lor şi fac alegeri financiare inteligente, atât la nivel personal, cât şi de business. Facem asta prin cele 230.000 de persoane care au beneficiat de coaching financiar în unităţile BCR în primele nouă luni din 2023, dar şi prin cei peste 645.000 de oameni care au trecut prin cursurile Școala de Bani. Facem asta şi prin fiecare conversaţie pe care o avem cu mediul de business, care aduce în atenţie transformarea economiei româneşti, industria 4.0 şi sursele de finanţare disponibile. Iar înţelegerea modului în care educaţia financiară şi antreprenorială, dar şi investiţiile strategice şi inovaţia pot influenţa pozitiv PIB-ul naţional, ne va ajuta să dezvoltăm reziliența financiară de ţară. Avem nevoie să creştem gradul de securitate – financiară, energetică, alimentară, tehnologică – pentru a putea naviga cu bine prin incertitudinea care domina scena internaţională. Iar rolul nostru, la BCR, este să oferim soluţii. Să fim aproape de oameni, să ascultăm şi să aducem împreună capitalul financiar cu cel societal, pentru că doar aşa putem să vorbim despre o economie prosperă şi incluzivă indiferent de provocări”,  a spus Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română

 Deschişi pentru oameni, deschişi pentru afaceri cu impact:

   Portofoliul total de credite nete acordate clienţilor de Banca Comercială Română (Grupul BCR) a crescut cu 4,6% an pe an la 30 septembrie 2023. Au fost acordate credite noi în valoare de 6,5 miliarde de lei în 1-9 2023 către persoane fizice (credite ipotecare şi de consum) şi microîntreprinderi, cu o creştere a stocului de credite acordate microîntreprinderilor de 40% an pe an.

BCR a aprobat credite noi corporate în valoare de 8 miliarde de lei în 1-9 2023, dintre care aproximativ 30% sunt destinate investiţiilor.  Numai pentru sectorul IMM, stocul de finanţări acordate de BCR a crescut cu 4% an pe an la 30 septembrie 2023.

Peste 900 de companii, care creează aproximativ 250.000 de locuri de muncă, au fost finanţate de BCR în primele nouă luni din 2023.

Digitalizare accelerată:

    2,25 milioane de utilizatori ai ecosistemului digital George (internet banking şi mobile banking), dintre care 1,8 milioane sunt utilizatori activi ai aplicaţiei George mobile cu o creştere de 13,7% an pe an.

CASA MEA este primul credit ipotecar online din România. BCR este singura bancă din România care oferă credit ipotecar pe flux 100% online, direct din George, într-un mod simplu, transparent şi rapid.

75% din totalul produselor BCR pentru persoane fizice (deschidere de cont curent, credite ipotecare şi de consum, cont de economii, depozite, asigurări şi produse investiţionale) sunt acordate pe flux 100% digital.

80% creştere pentru produsele vândute digital în 1-9 2023, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022.

77% din totalul produselor de protecţie şi asigurare BCR au fost achiziţionate pe flux 100% digital, direct din George, în creştere cu 49% faţă de primele nouă luni din 2022.

Peste 66% din totalul rambursărilor anticipate se realizează pe flux 100% digital, direct în George.

Aproximativ 140.000 de companii sunt înrolate în George pentru afaceri, ecosistemul digital unic în România, care asigură o ofertă integrată de Digital Onboarding, multiple soluţii de finanţare complet digitale (facilităţi de credit revolving sau cu plata în rate) şi Multiprofile (proces simplu prin care utilizatorul care are cont personal şi business George foloseşte aceeaşi platformă pentru a se autentifica). În 1-9 2023, peste 70% dintre clienţii eligibili şi-au deschis relaţia cu banca prin Digital Onboarding, iar aproape 80% dintre liniile de credit standard pentru clienţii microintreprinderi au fost acordate prin Digital Overdraft.

 Impact sustenabil şi dezvoltare durabilă:

   Peste 415 milioane de lei (83 milioane de euro) în finanţări verzi (energii regenerabile, eficienta energetică şi clădiri verzi, infrastructura şi flota de transport verde), acordate exclusiv clienţilor corporate în 1-9 2023.

Aproximativ 470 milioane de lei (94,5 milioane de euro) finanţări în primele nouă luni din 2023 pentru achiziţia de locuinţe cu certificat de performanţă energetică clasa A.

Întregul comunicat poate fi citit pe site-ul BVB.

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0