//

Grupul KRUK a achiziţionat un portofoliu de creanţe de consum în Spania

Grupul KRUK a achiziţionat un portofoliu de creanţe de consum în Spania

Grupul KRUK, liderul pieţei de management al creanţelor din zona Europei Centrale, a câştigat licitaţia pentru achiziţia unui portofoliu de creanţe de consum pe piaţa din Spania, cu o valoare nominală totală de 183 milioane Euro, potrivit unui comunicat de presă.

Aceasta este cea de-a doua investiţie KRUK în Spania, dar este „mult mai importantă decât prima achiziţie în termeni de mărime a portofoliului şi a sumei investite”, potrivit aceleiaşi surse.

piotr-krupa_

“Am mai făcut un pas spre consolidarea poziţiei noastre pe una dintre cele mai mari pieţe de creanţe din Europa. Băncile din Spania sunt extrem de interesate să vândă portofolii de creanţe neperformante. Judecând după tranzacţiile noastre până în acest moment şi după licitaţiile în desfăşurare pe piaţă, cred că încă nu am efectuat cea mai mare investiţie pe piaţa de profil din Spania. Ne străduim, de asemenea, să ne construim compania pe piaţa locală. S-ar putea să consolidăm acest proces prin achiziţia unei companii externe de management al creanţelor.” a declarat Piotr Krupa, preşedintele Consiliului de Administraţie al KRUK S.A.

Grupul KRUK a început operaţiunile în Spania în decembrie 2015. În aprilie 2016, a cumpărat primul portofoliu de creanţe de la BIGBANK AS Consumer Finance. Acest portofoliu a avut o valoare nominală de 3 milioane Euro (aproximativ 13 milioane zloţi).

În primele trei trimestre ale anului 2016, Grupul KRUK a investit 936 milioane zloţi în 60 de portofolii de creanţe cu o valoare nominală totală de 6,4 miliarde zloţi, potrivit comunicatului remis mass media. Investiţiile au crescut astfel cu 220% comparativ cu perioada similară a anului trecut, se mai arată în comunicat.

KRUK România este membră a Grupului KRUK şi a fost înfiinţată în anul 2007. KRUK S.A. este cea mai mare companie de management al creanţelor din Polonia. În prezent, Grupul KRUK desfăşoară operaţiuni în Polonia, România, Republica Cehă, Slovacia, Germania, Italia şi Spania. Din anul 2011, compania
KRUK este listată pe Bursa de Valori Varşovia.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0