Grupul Policolor – Orgachim raportează un rezultat de peste 71 mil. euro în 2023 și anunță investiții de 4,5 mil. euro în operațiunile din România și Bulgaria

Grupul Policolor – Orgachim raportează un rezultat de peste 71 mil. euro în 2023 și anunță investiții de 4,5 mil. euro în operațiunile din România și Bulgaria

Grupul Policolor – Orgachim, cu activități extinse în domeniul producției și comercializării de lacuri, vopsele, rășini și produse chimice de specialitate, raportează afaceri consolidate de 71,2 mil. euro în 2023, creșterea nivelului de profitabilitate și anunță investiții în valoare de 4,5 mil. euro pentru acest an.

„Activitatea generală a avut un ritm bun în 2023 și suntem bucuroși pentru rezultatul înregistrat de echipă la nivel operațional. Acesta demonstrează că direcția de transformare organizaţională, repoziţionarea și rebrandingul principalelor branduri, precum și investiția în noi sisteme și tehnologii generează rezultate în linie cu strategia stabilită. Prin urmare, continuăm şi în 2024 cu o nouă serie de investiții, atât în România, cât și în Bulgaria, pentru îmbunătățirea eficienței și pentru a crește capacitatea de producţie şi inovație a companiei în sectorul lacurilor și vopselelor”, a declarat Irina Măndoiu, CEO Policolor-Orgachim.

Divizia de Vopsele și Lacuri a avut cel mai mare aport în cifra de afaceri a anului 2023, consemnând vânzări de 50,7 mil. euro. Contextul general al pieței locale a fost marcat în 2023 de o reducere a bugetelor alocate pentru renovări și de contracția din sectorul construcțiilor rezidențiale, unde numărul total de autorizații de construcție nou emise la nivel național s-a aflat în scădere. Acest efect a fost însă compensat de randamentul comercial și poziționarea superioară a portofoliului de vopsele, în care gama de lavabile SPOR a primit în 2023 calificativul A+ la testul care măsoară cantitatea compusilor organici volatili în aer, conform testării Eurofins – French VOC (Compusi Organici Volatili), iar gama de emailuri pe bază de apă a fost certificată Toy Safe, sigur pentru vopsirea jucăriilor din lemn și a mobilierului copiilor.

Indicatorul de profitabilitate al Grupului s-a îmbunătățit substanțial, profitul EBITDA ajungând la nivelul de 3,8 mil. euro în 2023, comparativ cu valoarea EBITDA de 2,8 mil. euro în anul anterior. Rezultatul a fost posibil prin controlul eficient al costurilor fixe și randamentul optimizat adus de finalizarea unei serii de investiții la nivel de grup, care au vizat creșterea și automatizarea capacităților de producție, tranziția către o structură organizatorică mai flexibilă și mai eficientă, implementarea de sisteme interne de planificare și raportare îmbunătățite printr-un nou sistem ERP, precum și costuri logistice mai reduse.

Pentru 2024, Grupul urmărește o creștere de peste 9% a cifrei de afaceri, la nivelul de 77,7 mil. euro, majoritar pe baza optimizării activității din zona de lacuri și vopsele, și îmbunătățirea indicatorului de profitabilitate global, cu EBITDA de 6,4 mil. euro la finalul anului.

Pentru atingerea acestor rezultate, compania a demarat implementarea unor investiții totale de 4,5 mil. euro, având în obiectiv creșterea eficienței pentru activitatea de producție a vopselelor în România și Bulgaria, precum și pentru producția de rășini în fabrica de la Ruse.

 

Despre Policolor S.A.

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei – sub brandurile SPOR, DEKO Professional, PROTECTA, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor – sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilitate. Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în mii de service-uri auto.

Grupul Policolor – Orgachim este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană şi operează două mari unităţi de producţie de lacuri si vopsele: Policolor România, cu sediul  în București, pe Bd. Timișoara şi Orgachim aflată in Ruse, Bulgaria.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0