Grupul TRANS OIL a obținut un credit sindicalizat în valoare de 240 de milioane de dolari

Grupul TRANS OIL a obținut un credit sindicalizat în valoare de 240 de milioane de dolari

Grupul companiilor TRANS OIL și un consorțiu bancar internațional au semnat pe 11 iulie 2018, la Paris, un acord privind un împrumut sindicalizat în valoare de 240 milioane dolari SUA pentru achiziționarea produselor agricole din recolta anului curent de la producătorii și agenții economici din Republica Moldova.

Din consorțiul bancar internațional, condus de banca Societe Generale Paris, mai fac parte băncile ING Belgium, UniCredit Bank Austria, Black Sea Trade and Development Bank, FIMBank p.l.c, Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V., Arab Bank Ltd. şi Banque Cantonale Vaudoise.

În sezonul care a început, Grupul TRANS OIL intenționează să cumpere peste 500.000 tone de semințe de floarea-soarelui, peste 1,2 milioane tone de cereale (grâu, orz, rapiță, porumb, mazăre) și peste 100.000 de tone de soia.

Grupul de companii Trans Oil este cel mai mare cumpărător și exportator de cereale și semințe oleaginoase din Moldova. Grupul deţine 16 silozuri de cereale în toată țara, cu o capacitate totală de stocare de peste 750 mii tone; 2 fabrici de producţie a uleiului vegetal la Bălți și Ceadir-Lunga, cu o capacitate de procesare de 1.200 tone și, respectiv, 400 de tone de floarea-soarelui pe zi; 2 terminale cerealiere și un terminal pentru uleiul de floarea-soarelui în portul internațional Giurgiulești, precum și o serie de întreprinderi agricole, de transport şi logistică, inclusiv în Ucraina, o flotă proprie de vagoane moderne, precum și o flotă de camioane pentru transport de mărfuri.

TRANS OIL INTERNATIONAL a fost fondat în 2004, are sediul central în Geneva (Elveția) și dispune de peste 1.000 de angajați.

Vaja Jhashi (foto), cetățean american și moldovean de origine gruzină, președinte al TRANS OIL, a declarat: Grație cooperării cu instituțiile financiare internaționale, TRANS OIL INTERNATIONAL a reușit să devină cel mai important producător de ulei din floarea soarelui din republica Moldova și un exportattor major de cereale, semințe oleiaginoase și legume. Garantăm producătorilor agricoli plata produselor la termen și la cele mai bune prețuri. Misiunea noastră nu este doar aceea de a crea oportunități avantajoase de export producătorilor moldoveni, ci și aceea de a le asigura cotații de preț favorabile. Un cumpărător de încredere, precum grupul TRANS OIL, calculează judicios timpul alocat lucrărilor normale și planificării dezvoltării pentru anii viitori”

Recent, Grupul TRANS OIL a mărit capacitatea de transbordare a produselor agricole cu până la 1.600.000 tone pe an în portul internațional Giurgiulești şi a pus în funcţiune o nouă secţie de procesare a seminţelor oleaginoase, care a dus la mărirea capacităţii de procesare până la 300.000 tone/an de floarea-soarelui la fabrică din Bălţi, cea mai mare fabrică de producţie a uleiului vegetal din Moldova.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0