iBanFirst deschide al doilea birou din Europa de sud-est, în Bulgaria, pentru a facilita plățile internaționale pentru IMM locale

iBanFirst deschide al doilea birou din Europa de sud-est, în Bulgaria, pentru a facilita plățile internaționale pentru IMM locale

  • Pierre-Antoine Dusoulier, Founder & CEO: Deschiderea biroului din Bulgaria va contribui la obiectivul nostru la nivel european de a dubla volumul lunar de tranzacții de până la 4 miliarde de euro în 2022;
  • Johan Gabriels, Regional Director: Am ales Bulgaria pentru că suntem convinși că potențialul de business de aici este subestimat și ne așteptăm ca regiunea de sud-est să reprezinte 25% din cifra de afaceri totală a Europei peste 3 ani;  
  • Dean Todorov, Country Manager: M-am întors la Sofia după câțiva ani de experiență internațională, iar obiectivul meu este să atrag tineri talentați interesați de o carieră în domeniul fintech.

iBanFirst, cel mai mare furnizor de servicii de plată (PSP) din Europa continentală, care deservește IMM-urile care efectuează comerț internațional, a ales Bulgaria ca al doilea birou regional în cadrul expansiunii sale în regiunea de sud-est. Platforma are un volum lunar de tranzacționare de 2 miliarde de euro la nivel european și se așteaptă să dubleze această cifră până la sfârșitul anului. Dean Todorov, a fost numit Country Manager al sucursalei din Bulgaria. El va fi responsabil pentru operațiunile locale ale iBanFirst, sub coordonarea lui Johan Gabriels, director regional pentru Europa de Sud-Est, care are o experiență de 12 ani în conducerea de bănci și fintech-uri în Bulgaria și România.  

iBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, rentabile și sigure în peste 30 de valute și să se protejeze împotriva riscurilor de schimb valutar. Funcția sa unică de open banking permite clienților să își gestioneze toate operațiunile valutare printr-o singură interfață, de la inițierea plății până la decontarea facturilor furnizorilor externi. Acest lucru le simplifică operațiunile zilnice. În plus, atât plătitorii, cât și beneficiarii pot urmări statutul fiecărei plăți în timp real, ceea ce le permite să aibă o vizibilitate totală asupra procesului de tranzacționare.

Compania fintech are în vedere dezvoltarea unei echipe locale de specialiști FX pentru a crea un portofoliu solid de clienți în primul an de activitate pe piața bulgară. Fiecare client va beneficia de un manager de cont dedicat și de întâlniri periodice cu echipa.

“Decizia noastră de a-l recruta pe Dean Todorov face parte din strategia noastră globală de a valorifica potențialul mare de performeri de top din fiecare țară pentru a ne spori avantajul pe piață. Deși suntem o companie fintech, credem că principalul nostru atu îl reprezintă echipa noastră de oameni talentați. Aceștia ne permit să le oferim clienților noștri cele mai bune servicii de consultanță care îi vor ajuta să ia decizii mai inteligente și să opereze mai eficient”, declară Johan Gabriels, director regional pentru Europa de Sud-Est la iBanFirst.

Dean Todorov este un profesionist cu experiență internațională și un portofoliu recunoscut în domeniul tehnologiei financiare, al vânzărilor și al managementului de echipă. Și-a început cariera în domeniul fintech la Londra (Marea Britanie) în 2017 și s-a întors pentru a impulsiona creșterea companiilor fintech pe piața bulgară.  Dean este licențiat în finanțe și investiții la Universitatea Coventry (Marea Britanie) și a absolvit un program Erasmus în afaceri internaționale la Universitatea de Științe Aplicate SRH Berlin. 

“Sunt încântat de oportunitatea de a stimula creșterea iBanFirst în Bulgaria și, la o scară mai largă, de a sprijini poziția de lider european în domeniul plăților transfrontaliere B2B. Aștept cu nerăbdare să îmi folosesc cunoștințele și expertiza de piață pentru a asigura plăți internaționale mai simple, mai rapide și mai transparente pentru companiile locale prin intermediul unor servicii inovatoare de soluții financiare, ajutându-le să se dezvolte pe plan internațional”, împărtășește Dean Todorov, Country Manager Bulgaria la iBanFirst.

Expansiunea spre Europa de Sud și Est a fost posibilă în urma achiziționării, la începutul anului, a pachetului majoritar al acțiunilor iBanFirst de către fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Fintechul a inaugurat anul trecut primul său birou în regiune, în București, sub conducerea lui Alin Latu.Pe lângă birourile din Bulgaria și România, iBanFirst plănuiește deschiderea altor birouri în Ungaria și Italia, în perioada următoare.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0