-->

În atenție, industria locală a leasingului

În atenție, industria locală a leasingului

În 6 iunie a.c., a avut loc la București o dezbatere privind „Leasingul românesc la momentul 2022”, organizată de revista Piața Financiară și compania Finmedia, cu participarea unor reprezentanți ai principalelor companii din industria de profil, întâlnire prilejuită de apariția publicației FINLEASING 2022 și de decernare unor premii de excelență pentru finanțări în leasing în România în anul 2021. Supliment al revistei Piața Financiară, cu o apariție neîntreruptă din 2005 și până astăzi, primul număr al FINLEASING din acest an prezintă evoluția leasingului financiar și operațional din România în 2021, precum și tendințele caracteristice acestui an prin intermediul unor analize de piață, interviuri, comentarii și noi date relevante, în condițiile inexistenței unor informații oficiale în acest domeniu. Dezbaterea, moderată de Coralia Popescu, editorul FINLEASING, a fost marcată de intervențiile avute de Emanuel Irimia, Director Vânzări al Garanti BBVA Leasing, Bogdan Drăgoi, Director Național de Vânzări al BT Leasing, Robert Lica, Director de Vânzări Retail al BRD Sogelease și Dănuț Mircea, Director Regional Vânzări al Raiffeisen Leasing.
Din discuțiile purtate cu acest prilej a reieșit că anul 2021 a fost unul foarte bun pentru leasingul românesc, multe companii de leasing financiar și operațional înregistrând creșteri chiar de două cifre ale indicatorilor de bază transpuși în cifra de afaceri și profit. Un trend favorabil business-ului în domeniu a continuat și în primul trimestru din 2022, perioadă marcată însă de acutizarea crizei semiconductorilor la nivel internațional, de lipsa pieselor de schimb pentru autovehicule, de întârzierile fără precedent în livrarea de mașini noi și echipamente, toate acestea în climatul de incertitudine creat de războiul din Ucraina. Una dintre concluziile întâlnirii a fost aceea că anul în care ne aflăm sunt necesare măsuri atipice în business și în activitatea de finanțare, inclusiv în leasing, pe fondul creșterii costurilor la nivel de client, amânării unor investiții și lipsei de predictibilitate ce domnește la ora actuală în România și în lume.
Premiile pentru contribuția din 2021 la dezvoltarea pieței de leasing din România, acordate de Finmedia și revista Piața Financiară, au revenit companiilor ALD Automotive, BRD Sogelease, BT Leasing, Garanti BBVA Leasing, Raiffeisen Leasing și OTP Leasing.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0