ING va avea noi întrerupri în sistem. De data acesta, programate

ING va avea noi întrerupri în sistem. De data acesta, programate

ING le transmite clienţilor că vor avea loc noi întreruperi în sistemul său în zilele de 15 şi 23 octombrie, în intervalul 01:00 – 04:00.

Compania spune că, în intervalul menţionat, nu vor posibile plăţile cu cardurile la POS-uri şi online, tranzacţiile de la ATM-urile ING şi nu va fi disponibil nici serviciul Home’Bank.

”Imediat după incidentul din 10 septembrie am demarat, împreuna cu furnizorii noştri, un proces etapizat de înlocuire a echipamentelor afectate şi de suplimentare a capacităţii de procesare şi stocare a datelor. Implementarea decontării SEPA pentru transferurile în euro. Această cerinţă legală are ca termen limită de implementare data de 31 octombrie”, anunţă banca într-un comunicat.

Actualizarea periodică a aplicaţiilor software, folosite la plată cu cardurile Visa şi Mastercard, este obligatorie pentru toate băncile şi se face în fiecare an în lunile aprilie şi octombrie

Noile soluţii tehnice pe care trebuie sa le aplicăm şi diversitatea acestora ne obliga să efectuam modificările în mai multe faze succesive. Tehnic vorbind, este imposibil să implementăm aceste acţiuni de la o zi la alta. Vom face însă aceste schimbări în aşa fel încât să nu îţi creăm inconveniente”, mai anunţă ING într-un comunicat.

La începutul acestei luni, unele servicii ING au funcţionat cu dificultate, iar, în data de 10 septembrie, un incident generat de un test al sistemului de stingere a incendiilor a dus la un blocaj în reţeaua de bancomate, în sistemele de acceptare a cardurilor ING şi în cazul serviciului Home’Bank.

ING este una dintre cele mai mari 10 bănci din România. Anul trecut, ocupa locul şapte după active, cu o cotă de piaţă de 6,3%. Banca avea 866.000 de clienţi activi în România la finalul anului 2015. ING are statut de sucursală la Bucureşti a ING Bank Amsterdam.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0