Intesa Sanpaolo, primul loc în Europa pentru relațiile cu investitorii instituționali și analiștii financiari și pentru aspectele ESG. Carlo Messina, cel mai bun CEO pentru al cincilea an consecutiv

Intesa Sanpaolo, primul loc în Europa pentru relațiile cu investitorii instituționali și analiștii financiari și pentru aspectele ESG. Carlo Messina, cel mai bun CEO pentru al cincilea an consecutiv

Intesa Sanpaolo ocupă primul loc în Europa pentru relațiile cu investitorii instituționali și analiștii financiari și pentru aspectele ESG, conform clasamentului 2022 al institutului de cercetare specializat, Institutional Investor. În acest context, Intesa Sanpaolo a fost și prima bancă dintre „Cele mai onorabile companii” pentru calitatea relațiilor cu investitorii.

În sectorul bancar european, Carlo Messina (foto) este cel mai bun CEO pentru al cincilea an consecutiv, în clasamentul introdus în urmă cu șapte ani, care ia în considerare atât voturile investitorilor instituționali, cât și pe cele ale analiștilor financiari.

Stefano Del Punta este cel mai bun CFO pentru al șaselea an; echipa de Relații cu Investitorii, condusă de Marco Delfrate și Andrea Tamagnini, s-a clasată pe primul loc pentru al cincilea an; Marco Delfrate este pe primul loc în clasamentul dedicat Profesioniştilor în Relaţii cu Investitorii, pentru al cincilea an; De asemenea, Intesa Sanpaolo s-a clasat pe primul loc pentru aspectele ESG în rândul băncilor europene pentru al treilea an.

În plus, Consiliul de Administrație al Intesa Sanpaolo s-a clasat pe primul loc în rândul băncilor europene, într-un nou clasament introdus în acest an.

În cadrul ceremoniei Europe & Emerging EMEA Equities Awards, care a avut loc la Londra, pe 7 septembrie, Intesa Sanpaolo a primit premiul I la următoarele categorii:

Grand Prix – Cea mai bună companie în relații cu investitorii

Cea mai bună companie în relații cu investitorii – instituții financiare

Premiile acordate de Institutional Investor – care se bazează pe un studiu amplu realizat în rândul a aproximativ 1.400 de investitori instituționali și analiști financiari subliniază aprecierea puternică a comunității internaționale, precum si recunoașterea nivelului de profesionalism al CEO-ului și al echipei de management a Grupului, care este considerat de mult timp lider în Europa, de către investitori și analiștii financiari.

Institutional Investor este un institut de cercetare independent, care în ultimii 50 de ani s-a bucurat de o reputație excelentă în rândul investitorilor instituționali și a analiștilor financiari.

Aceste prestigioase premii, care ne plasează încă o dată pe primul loc în Europa, reflectă angajamentul nostru continuu de a îmbunătăți – chiar și în condiții complet noi – calitatea relației noastre cu piața și modul nostru de a răspunde la problemele ESG. Suntem deosebit de mândri să vedem că aprecierea investitorilor noștri a fost confirmată în anul în care am prezentat Planul nostru de afaceri 2022-2025, recunoscând inițiativele de business ale Băncii împreună cu capacitatea noastră de a realiza obiective semnificative într-un context foarte provocator”, a declarat Carlo Messina, CEO al Intesa Sanpaolo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0